Obavijesti

Show

Komentari 8

Misterij krune: Nitko ne zna kamo je nestala 'sretna' tijara

Misterij krune: Nitko ne zna kamo je nestala 'sretna' tijara
3

LAŽNA ILI ORIGINALNA? U direkciji Miss Hrvatske ne znaju kamo je nestala kruna. Žena koja ju prodaje tvrdi da ju je kupila 1996. Kruna je Izrađena od od bijelog i žutog zlata

VIDEO

Kruna je kod mene već 20 godina, otkad se prodavala na aukciji zlatarne Celje u Sloveniji. Prodajem je za 60.000 kuna, a detalje kupoprodaje dogovorit ću s potencijalnim kupcem u odvjetničkom uredu, rekla je vlasnica krune.

Tijara koju su nosile Fani Čapalija, Branka Krstulović i Anica Martinović izrađena je od bijelog i žutog zlata, a optočena je s devet bisera i 12 cirkona. Osim vrijedne tijare, u cijenu je uključeno postolje na kojemu su ispisana imena misica i godine kad su je nosile. Kad se pojavio oglas o prodaji krune, tadašnji organizatori na čelu s Milanom Šeškovićem ostali su šokirani.

- Nije mi jasno kako je kruna došla do oglasnika jer smo krune posuđivali i vraćali Zlatarni Celje. Bili smo uvjereni da je ondje čuvaju u trezoru - rekli su tadašnji organizatori natjecanja za Miss Hrvatske. U Zlatarni Celje su se iznenadili na naše pitanje mogu li nam potvrditi da je kruna kod njih.

IT'S OK: Čapalija je bila Miss Hrvatske 1993. godine, a na svjetskom izboru osvojila je 4. mjesto

- Nemamo nikakve veze s tom tijarom. Kad smo 1999. godine preuzeli vlasništvo tvrtke, nikakvu krunu koju su nosile hrvatske misice nismo pronašli u sefu - rekli su nam u Zlatarni Celje. Prodavačica krune nema dokaz da je riječ o originalu jer, opravdava se, 1996. godine nije joj imao tko napisati potvrdu ili certifikat o autentičnosti. No uvjerena je da je kruna original zbog čega ne namjerava spuštati cijenu vrijedne krune.

- Ona je kod mene od 1996. Posljednja ju je na pisti nosila Anica Martinović. Nakon što ju je direkcija vratila zlatarni Celje, oni su je prodali na aukciji - objasnila je prodavačica. Čudi se što su mnogi pomislili da prodaje krunu u ime Anice koja ju je posljednja nosila. Na skandale oko izbora Miss Hrvatske javnost se naviknula od 1998. godine, kad je vlasnik licencije izbora za Miss Hrvatske Milan Šećković odlučio Lejli Šehović oduzeti titulu. Tvrdio je da je otkrio nepravilnosti s glasanjemn pa je titula misice pripala Ivani Petković.

Rekvizit za 'mir u svijetu': Kruna je izrađena od bijelog i žutoj zlata, a na njoj su devet bisera i 21 cirkona

Lejla je tvrdila da su joj to napravili jer je muslimanka, no nakon afere koja je izbila ipak je otputovala na izbor za Miss svijeta u San City. Njezinu krunu je 2010. zlatarica Vesna Akrap, koja ju je i napravila te dala na korištenje direkciji izbora za Miss Hrvatske na dvije godine, prodavala za 55.000 kuna. Lejlin suprug Tarik Filipović htio ju je otkupiti, ali Lejla nije željela krunu.

Najbizarniji izbor za Miss Hrvatske bio je 2004. godine. Za razliku od prethodnih koji su organizirani u svečanim dvoranama, ovaj se odvijao ispred zahoda zagrebačkog hotela Panorama. U natjecanju je sudjelovalo osam djevojaka, a finalistice su se žalile da su si same nabavljale haljine. Pobjednica Ivana Žnidarić došla je tramvajem sa zagrebačkog autobusnog kolodvora, a za nagradu nije dobila ništa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu