Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mladi opet slušaju rap: Vojko V, Stoka i ekipa razgalili publiku...

None Foto: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL 12

Pred punom dvoranom nastupili su Marin Ivanović Stoka, Krešo Bengalka, Vojko V, Krankšvester, High 5 i mnogi drugi, a dobrih rima nije nedostajalo

Dvodnevni zimski hip hop festival Drito iz Tvornice po četvrti je put pokazao najbolje što regionalna hip hop scena nudi, ali ove godine i prvi put doveo gosta sa Zapada, njemačkog repera Gzuza (30). Pred punom dvoranom nastupili su i Marin Ivanović Stoka (38), Krešo Bengalka (33), Vojko V (34), Krankšvester, High 5 te mnogi drugi, a dobrih rima nije nedostajalo. 

- Tvornica je uvijek izazov, to je klub u mom kvartu i mjesto uz koje me veže puno lijepih uspomena. Očekujem jako dobru atmosferu - rekao nam je Stoka na tonskoj probi i bio je u pravu. Oko dvije tisuće posjetitelja natiskalo se u petak i subotu u dvorani i samo potvrdilo popularnost repa. 

POČECI REPERSKE KARIJERE Stoka: 'Razbijali smo boce na glavi i tako osvojili publiku...'

Zagreb: Prvi dan hip hop festivala Drito iz Tvornice | Autor: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL Foto: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL

Za razliku od Stoke, predstavnika stare zagrebačke hip hop škole, Tvornicu su u subotu dobro protresla i nova omiljena lica uglavnom mlađe publike, rep petorka High 5, koja svakim novim nastupom 'podeblja' svoju fan bazu. 

Splitski predstavnici Krešo Bengalka i Vojko V, u petak i subotu su izazvali ponajveće oduševljenje među okupljenima, pri čemu je Vojko još jednom pokazao da je trenutačno 'najvruća roba' kad je domaći rep u pitanju. Hitove poput 'Kako to', 'Ne može' i 'Zovi čovika' pjevaju svi, a splitski glazbenik se potpuno udomaćio u eterima. Baš kao što se i hip hop festival udomaćio u Tvornici kulture. 

Zagreb: Drugi dan hip hop festivala Drito iz Tvornice | Autor: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL Foto: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL

PREMALO LJUDI NA KORZU Vojko se obrušio na Obersnela: 'Nismo krivi za loš doček Nove'

- Cijeli festival počeo je spontano, a odvija se svake godine u siječnju, iako organizatori uglavnom 'bježe' od tog termina. Praznina koncertne ponude na početku godine se činila kao pravi trenutak za Drito iz Tvornice. Nakon odličnih reakcija i pune dvorane prve godine, pala je odluka da napravimo dvodnevno događanje, koje će okupljati najjača regionalna hip hop imena - pojašnjava organizator Zvonimir Pušić. 

Zagreb: Drugi dan hip hop festivala Drito iz Tvornice | Autor: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL Foto: SlavenBranislavBabic/BornaFilic/PIXSELL

Mladi ponovno vole i rado slušaju ovaj američki glazbeni žanr, kod nas populariziran 90-ih godina, pa se čini da za festival definitivno 'nema zime', neovisno o mjesecu u kojem se odvija. 

VIDI OVO! HOROSKOP: Predjetinjasti ili preozbiljni: Horoskopski znak otkriva vam koliko ste zrela osoba.

Tema: Muzika

Komentari (15)
  • Vojko V dolazi 😂

    27. 1. 2019,   21:22
  • Svake godine sam na dritu i svake godine je brutalno

    27. 1. 2019,   21:48
  • Samo je jedan majka, a njega nema !!!

    28. 1. 2019,   07:29