Obavijesti

Show

Komentari 53

Mlakaru ide nagrada za životno djelo: Još vam nisam dosadio?

Mlakaru ide nagrada za životno djelo: Još vam nisam dosadio?
26

Nakon fantastičnog nastupa Josipe Lisac i Hladnog piva, organizatori su odali počast našoj glazbenoj divi ii dali joj posebnu nagradu, ujedno i prvu takvu u povijesti - Zlatnu ružu

VIDEO

Čast da u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu otvore još jednu spektakularnu večer dodjele nagrade 'Večernjakova ruža' pripala je televizijskim voditeljicama Danieli Trbović (55) i Barbari Kolar (48), dok je publiku na samom početku dodjele medijskih nagrada za 2018. godinu zabavljao Maksim Mrvica (43). 

HRT/Screenshot

- Cijenjeni posjetitelji i dragi gledatelji, dobra vam večer i dobro nam došli. Večeras ćemo zajedno otkriti koji su to medijski djelatnici i djelatnice na 25. godinu Večernjakove ruže zaslužili ovu prestižnu nagradu za svoja postignuća - započele su svečanost voditeljice.

Nagrade su se dodjeljivale u sedam različitih kategorija, natjecatelje je nominirao stručni žiri, dok su o završnim rezultatima odlučivali glasove čitatelja, odnosno publike.

Prezenteri Zrinka Grancarić i Davor Meštrović (51) dobili su priliku prvi dodijeliti nagradu u kategoriji 'Radijska emisija godine', a pobjedu je odnijela radijska emisija 'Jutro bez cenzure'. 

HRT/Screenshot

.- Zahvaljujemo svim slušateljima koji su zaslužni za ovu nagradu. Dali ste nam volju da ustanemo u 5 ujutro, da imamo još veće podočnjake i da se trudimo biti još bolji. Hvala još jednom - rekli su dobitnici nagrade za najbolju radijsku emisiju.

Druga kategorija uključivala je nagradu za novo lice godine, a priliku dodijeliti tu Večernjakovu ružu dobili su novinarka Ivana Petrović i novinar Hrvoje Krešić. Nagradu za novo lice godine 2018. dobio je glumac Marko Braić (28).

- Da sam znao da ću dobiti nagradu, možda bih barem zakopčao košulju. Hvala, ovo stvarno nisam očekivao. Zahvaljujem se piscima koji su stvorili lik Luke. Hvala žiriju na mojoj nominaciji, hvala i gledateljima koji su svojim glasovima omogućili da dobijem prvu nagradu u svojoj glumačkoj karijeri. Najviše bih zahvalio roditeljima i obitelji koji su mi oduvijek najveća podrška - rekla je oduševljena zvijezda serije 'Na granici' koja se prikazuje na Novoj TV.

HRT/Screenshot

Zatim su nastupili pobjednik ovogodišnje Dore Roko Blažević (19) i njegov mentor Jacques Houdek (37) koji su zajedno izveli čak dvije pjesme, najprije pobjedničku pjesmu za Eurosong 'Dream',pa onda Houdekovu pjesmu 'My Friend' s kojom je i sam 2017. godine nastupio na Eurosongu.

HRT/Screenshot

Večernjakovu ružu za radijsku osoba godina dobio je priliku dodijeliti sportski dvojac, odnosno umirovljeni nogometaš Stipe PletikosaJoško Jeličić. Nagradu za radijsku osobu godine dobio je Vedran Car, radijski voditelj i novinar Otvorenog radija koji je posebno zahvalio svojim kolegama.

HRT

- Najprije zahvaljujem svim mojim ljudima na Otvorenom radiju, zahvaljujem svojim roditeljima, ma, hvala svima. Čujemo se i dalje od 14:00 do 18:00 sati u eteru Otvorenog radija - rekao je Car i zahvalio publici na njihovim glasovima.

Četvrta kategorija obuhvatila je Večernjakovu ružu za glumačko ostvarenje godine, a nagradu su dodijelili novinarka Jelena Pajić i novinar Andrija Jarak. Večernjakova ruža za glumačko ostvarenje godine otišla je ruke glumice Nives Ivanković (51). 

HRT/Screenshot

- Puno nagrada posvetila sam svojoj obitelji, ali ovo posvećujem svojem prijatelju koji me nedavno napustio, mom najboljem Ivi Gregureviću. Ivo, snivaj mirno pored Save, ali svi će glumci u rujnu doći sa zvukovima tamburice da te probude, Ova je ruža samo za mog Ivu - rekla je Ivanković i emotivnim govorom izazvala ovacije publike čitavog zagrebačkog HNK-a.

Nagrada za životno djelo, ujedno i prva Večernjakova ružu za u takvoj kategoriji, otišla je u ruke dugogodišnjem televizijskom voditelju Oliveru Mlakaru (83).

HRT

- Punih pedeset godina sam vas gnjavio s malih ekrana i sada vidim da vam bez obzira na sve to i dalje nisam dosadio. Hvala vam na tome - rekao je ukratko Mlakar. 

Kao posvetu Oliveru Dragojeviću, nedavno preminulom glazbeniku emotivnu izvedbu na pozornici je priredio njegov dobar prijatelj Zlatan Stipišić Gibonni (50). Pjesmom 'Dobar dan' raznježio je mnogobrojnu publiku i sve okupljene, a pratnja mu je bio zbor.

HRT

Sljedeća 'Večernjakova ruža' dodijeljena je najboljem glazbeniku godine, a prestižnu nagradu dobila je Nina Badrić (46). Ona je ove godine osvojila i nagradu 'Cesarica' za hit godine zahvaljujući pjesmi 'Rekao si'.

HRT

- Nisam uopće očekivala ovu nagradu, pored svih ostalih muškaraca, odličnih grupa i, kako su rekle voditeljice, medijskih djelatnika. Ovo je treća ovakva nagrada u mojoj karijeri - rekla je Nina i usput zahvalila svojim suradnicima.

Večernjakova ruža u kategoriji televizijske osobe godine otišla je u ruke novinarke i voditeljice RTL televizije Damire Gregoret (33).

- Zahvaljujem svima, svojoj obitelji, suprugu i malenoj kćeri koja već sad napamet zna sve političare. Najveća hvala najboljoj redakciji u Hrvatskoj, informativnom programu RTL televizije - rekla je vidljivo iznenađena Gregoret, dok su je iz publike bodrili kolege.

HRT/Screenshot

Zatim su zajedno nastupili diva hrvatske glazbene scene Josipa Lisac (69) i rock grupa Hladno pivo. Zajedno su izveli 'Soundtrack za život' i izvedbom oduševili publiku.

HRT/Screenshot

Nakon fantastičnog nastupa, organizatori su odali počast Josipi i dali joj posebnu nagradu, ujedno i prvu takvu u povijesti - 'Zlatnu ružu'.

- Ona je svoj cijeli život posvetila tome da bude posebna, originalna, da šokira mnoge. Hvala vam što ste Josipa - čestitale su glazbenoj divi voditeljice svečane dodjele.

Posljednja kategorija bila je ona za najbolju televizijsku emisiju godine, a zadnju ovogodišnju Večernjakovu ružu dodijelila je pjevačica Mirela Priselac - Remi (39) zajedno s pjevačem Miroslavom Škorom (56), koji su ujedno i članovi žirija nove sezone showa 'Zvijezde pjevaju'.

Nagradu emisije godine dobila je HRT-ova glazbena emisija 'A strana', a prestižnu su ružu uzeli voditelji Duško Ćurlić (51) i Ivan Vukušić (26).

HRT/Screenshot

- Hvala vam na ovom divnom priznanju, nije da ne očekuješ, nego niti ne sanjaš da ćeš jednog dana predstavljati HRT i ovakvu emisiju. Hvala vam lijepo. Drago nam je zbog glazbe, drago nam je zbog svih mladih pjevača i hvala svim gledateljima koji su glasovali za nas - rekli su sretni dobitnici. 

Nakon svečane dodjele, dobitnici ovogodišnjih Večernjakovih ruža podijelili su svoje dojmove.

- Iznenađen sam, s divnim ljudima sam bio nominiran u kategoriji, tu je moja kolegica Nadia Cvitanović kojoj sam sklonio noge da prođe jer sam bio uvjeren da će osvojiti. I onda mi je sestrična rekla da su mene prozvali. Divna nagrada, bas sam ponosan - rekao nam je Marko Braić koji je osvojio nagradu u kategoriji Novo lice godine.

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža

Osim mlade glumačke nade Braića, oduševljena nagradom bila je i njegova kolegica Nives Ivanković.

- Nije floskula ja sam iznenađena jer sam mislila da u ovakvoj konkurenciji nemam šanse. U pet sam najboljih glumačkih ostvarenja i čast mi je. Jako sam sretna, 25 godina slavim profesionalnog rada i divno se poklopilo - otkrila nam je kazališna i filmska glumica. 

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža

- Znam da smo imali dobar projekt, ne znam ni sto bih rekao. Dali smo sve od sebe, ali nismo mislili da ćemo dobiti. Nostalgičan sam jer smo svi znali da snimamo zadnju sezonu ‘A strane’, teže bi mi bilo da su mi rekli na posljednjoj epizodi... Ali volio bih da opet takva neka emisija zaživi, ovo je super nagrada za trud - rekao nam je Ivan Vukušić koji je zajedno s kolegom s HRT-a Duškom Ćurlićem osvojio Večernjakovu ružu u kategoriji Televizijska emisija godine.

Zagreb: Dobitnici medijske nagrade Večernjakova ruža

Pratite nas na našem Instagram profilu!

DOK JOJ KARIJERA PROPADA ONA SE ZABAVLJA? Severina uhvaćena u privatnom izlasku s Igorom 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao