Obavijesti

Show

Komentari 83

'Mnogi su na Ultri na nečemu, ali sigurno nisu na crnom vinu'

'Mnogi su na Ultri na nečemu, ali sigurno nisu na crnom vinu'
7

Ultra je očigledno meka za mlade iz cijelog svijeta koji su željni dobre zabave, ali niti policija ovih noći neće mirno spavati

VIDEO

I dok se dio Splićana nevoljko miri sa svime što ovih dana 'trpe', ima i onih koji će brzo, lako i ilegalno zaraditi i po nekoliko hrvatskih prosječnih plaća. Festivali elektroničke glazbe neizbježno su okupljalište svih vrsta opijata, no najbolje prolaze oni sintetički. 

Split: DJ Steve Aoki nastupio na trećoj večeri Ultre

- Bomboni i MDMA najviše se kupuju. Prodaju se i ketamin, speed... Uglavnom te party droge koje podižu raspoloženje. Kokain je tijekom Ultre i po 200-300 eura za gram pa se većina odlučuje za jeftinije varijante. Gram speeda je svega par stotina kuna, ecstasy je jeftin pa na festivalu definitivno tabletice super prolaze - priča nam dobro upućeni posjetitelj iz tog miljea koji je htio ostati anoniman. 

Split: DJ Steve Aoki bacao torte partijanerima u publici

Višestruko skuplja cijena droge ne čudi kad znate koliko su 'paprene' cijene hrane i pića na festivalu, no stranci ne štede. Voda i sokovi za 30 kuna, čašica žestice 60 ili 80 kuna, za hot-dog 40, a hamburger čak 55. 

- To ti je k'o i s apartmanima ljeti. Strance svi gledaju kako što više oderati - rekao mi je sugovornik. 

Split: Okolica Poljuda nakon prve večeri Ultra Europe festivala

Dodao je i kako se ne baš potpuno 'čista' roba miješa s jeftinijim suplementima, sodom bikarbonom ili brašnom. Svake godine policija se obračunava s dilerima na festivalu, ali velik dio njih prolazi nekažnjeno jer droga koja čeka na posjetitelje Ultre ustvari nije droga. 

- Mulci se nakupuju tableta u apoteci, uvaljuju sve živo oko stadiona pod ecstasy. Ima raznih paracetamola i tableta protiv bolova koje su relativno slične, pogotovo u mraku ili ako si već ‘u programu’ - pojašnjava mi. 

Droge se najnormalnije unose i na stadion, a kupce nije teško naći. 

- Po mojoj procjeni, većina ljudi koji dolaze na Ultru su na nečemu. Nisu na crnom vinu sigurno, a unutra se unosi bez problema sve. Redari nemaju ni ovlasti ni vremena pregledavati detaljno. Ako se na stadion za vrijeme nogometnih utakmica već godinama unose bengalke, gdje neće jedna mala vrećica - kaže. 

Panika u Parku mladeži: 'Šetat će goli, moram nabavit čepiće!'
Panika u Parku mladeži: 'Šetat će  goli, moram nabavit čepiće!'

U svakom slučaju, droge je na Ultri i oko stadiona napretek, a pojedini 'jači igrači' u tri večeri festivala zarade gotovo hrvatsku godišnju prosječnu plaću, i to poslujući 'na malo'. 

- Ultra je jedna, to je jackpot. Možeš ti u Splitu ljeti uzeti dobru lovu i bez Ultre, ali ovdje govorimo o tri večeri i desecima tisuća kuna. Nudit će ti naši, ali i Talijani, Albanci... Ima svega - dodaje. 

Split: Okolica Poljuda nakon prve večeri Ultra Europe festivala

Ultru je usporedio i sa Zrćem u Novalji na Pagu. Ondje partyji ne prestaju i po tri mjeseca, a česti gosti su Britanci. 

- Samo se redaju, a ovdje im se za tri dana Ultre vjerojatno ne isplati dolaziti u tolikom broju - priča. 

S Englezima ili bez njih, Ultra je očigledno meka za mlade iz cijelog svijeta koji su željni dobre zabave, no niti policija koja pokušava stati preprodavačima na kraj nije tih noći bez posla. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Anketa oko Ultre 03:01
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac