Obavijesti

Show

Komentari 92

Svi za njom ludovali, čak joj je i Josip Broz Tito radio štrudle

Svi za njom ludovali, čak joj je i Josip Broz Tito radio štrudle
5

Jedna od posljednjih velikih diva svjetskog filma u svojim je memoarima 'Jučer, danas, sutra' otkrila detalje svog burnog ljubavnog života u kojem su se našli najveći holivudski zavodnici

VIDEO

Bez obzira na to što njena slava ne blijedi gotovo šest desetljeća, talijanska ljepotica je uspjela sačuvati 'auru tajnovitosti'. 

napoli delivery of honorary citizenship to Sophia Loren

Cijeli život inzistirala je na čuvanju privatnosti i dostojanstva, čak i u svojim memoarima koji su izašli 2014. godine, 'Jučer, danas, sutra. No ipak, glumica je odala nekoliko tajni iz svog burnog ljubavnog života. Pisala je o svojim slavnim udvaračima, među kojima su bili Marlon Brando, Peter O'Toole i Carry Grant. 

Za potrebe biografije, legendarna diva prisjetila se svog djetinjstva obilježenog izvanbračnim rođenjem i ratom. Prisjetila se svojih prvih koraka u svijetu mode, a zatim i filma, suradnje s kolegama, teških trenutaka i osobnih iskušenja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

via GIPHY

Ideja o ispovijesti rodila se kada je pronašla kutiju s požutjelim pismima i starim fotografijama. Mnoga od tih pisama našla su mjesto u novoj biografiji, među kojima je i ono upućeno baki, očevoj majci, dan poslije Sophijine prve pričesti.

- Voljena bako, jučer sam dobila tvoje pismo sa čekom na 300 lira. Hvala ti što se zanimaš za mene, a kako ne mogu osobno pisati ocu, jer nemam njegovu adresu, molim te da mu zahvališ na novcu koji mi je poslao - pisala je Loren.

Spomenuto pismo, kao i gotovo cijela knjiga, jasno govori o kompliciranom i teškom djetinjstvu slavne glumice. Rođena je 20. rujna 1934. kao izvanbračno dijete u Rimu. Njen otac, Riccardo Scicolone, dao joj je svoje prezime, ali se nije htio oženiti njezinom majkom, učiteljicom klavira Romildom Villani. Četiri godine kasnije, par je dobio još jednu kćer, Mariju, no Riccardo ju nije htio priznati. 

'Zvali su mu čačkalica'

Sophia je živjela s majkom, sestrom i majčinim roditeljima u Pozzuoliju, blizu Napulja. U biografiji je otkrila da je do pete godine djeda zvala 'tata', baku 'mama', a svoju mladu majku je zvala 'mamita'. 

- Molila sam Boga da mama ne dolazi u moju školu jer sam se sramila sebe sebe kraj njene raskošne ljepote. Bila je pretjerano plava, previše visoka, prelijepa i, povrh svega, neudata. Ja sam bila crna, mršava i visoka djevojka koju su zvali 'čačkalica' - otkrila je Loren. 

No sve se, dodaje, promijenilo 'preko noći', kada je napunila 14 godina. 

98358280

- Odjednom su se počeli okretati za mnom na ulici, muškarci su zviždali, a žene su se došaptavale jedna s drugom. Bio je to vrlo čudan osjećaj - prisjetila se. 

Počela je da pobjeđivati na lokalnim izborima za miss, a na nagovor majke koja je i sama sanjala glumačku karijeru, počela je hodati po audicijama. Sa 16 godina pojavila se u kultnom filmskom studiju "Cinecittà" u Rimu, gdje je dobila ulogu statista u filmu "Quo Vadis" Mervyna LeRoya. 

Najteži trenutak u životu

- Gledala sam ushićeno u Roberta Taylora i Deboru Kerr. I to što sam disala isti zrak kao oni učinilo me je najsretnijom na svijetu - zapisala je glumica. Kada je došao trenutak da se pojavi u kadru, u scenu s njom glumila je i supruga njenog oca. Sophia je taj trenutak nazvala 'jednim od najtežih u životu'. Tada je, kaže, shvatila da se želi odreći prezimena čovjeka koji se odrekao nje. 

Prvu veliku ulogu dobila je 1953. u filmskoj verziji opere 'Aida', i to zato što je njena slavnija zemljakinja Gina Lollobrigida odbila ulogu.

via GIPHY

Godinu dana kasnije snimila je dva filma u kojima su se dogodila dva presudna poznanstva u njenoj karijeri - s redateljem Vittoriom De Sicom i glumcem Marcellom Mastroiannijem. De Sica će je 1962. s filmom 'La Ciociara' odvesti do Oscara, prvog u njenoj karijeri i prvog dodijeljenog glavnoj glumici u stranom filmu. Trojac Loren - De Sica - Mastroianni stvorit će remek-djela svjetske kinematografije, poput  'Jučer, danas, sutra' i 'Brak na talijanski način'.

- Kemija među nama je bila gotovo opipljiva, i to je ono što su ljudi vidjeli i na ekranu. Stalno su nas pitali je li bilo nečega među nama. Odgovor je ne. Bili smo najbolji prijatelji cijelog života - rekla je glumica.

Skandal prerasao u vječnu ljubav

Pred njenim nogama padali su Richard Burton, Peter Sellers, Marlon Brando...Čak ni bračna ponuda Caryja Granta nije je odvratila od 22 godine starijeg, oženjenog i 'za glavu nižeg' producenta Carla Pontija.

- Bio je stariji od mene i mnogo više od ljubavi, predstavljao je oca kojeg nikada nisam imala - priznala je diva.

137053108

Njihova veza počela je kao skandalozna preljubnička afera, zbog koje su čak i pozivani pred sud, ali su njih dvoje preživjeli sve: optužbu za bigamiju, blud, njegov razvod, prijetnje Katoličke crkve, dva pobačaja, Sofijine brojne udvarače...

Lijepa glumica nikada nije dozvolila da netko posumnja u njenu ljubav prema Pontiju. Na vrhuncu slave, iz naručja filmskih ljubavnika za kojima su uzdisale žene diljem svijeta, vraćala se 'svom Carlu' i njihovim sinovima. I tako pedeset godina. Ostala mu je vjerna do njegove smrti, 2007. godine. Kada su je novinari upitali je li razmišljala da se ponovo uda, odgovorila je: 'Nikada više. Nemoguće je voljeti dva puta u životu'.

127529106

Tito joj je napravio štrudlu

Poznato je da su Josipa Broza Tita na njegovom imanju na Brijunima posjećivale mnoge filmske zvijezde. Tito se posebno sprijateljio sa Sophijom koja je kod njega provela 15 dana. Talijanska diva došla je svojim sinom koji je tada imao godinu i pol dana.

- Ona je za vrijeme posjete radila umake za špagete u velikim količinima, bilo je veličanstveno. Tito je zauzvrat spremio zagorsku štrudlu sa jabukama. Tijesto je razvlačio na stolu. Uživao je u tome - rekla je sestra Jovanke Broz. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'