Obavijesti

Show

Komentari 3

'Moj otac je bio plaćeni ubojica koji je ubio federalnog suca'

'Moj otac je bio plaćeni ubojica koji je ubio federalnog suca'
4

Harrelsona na filmskom platnu pamtimo kao lošeg ili pak psihički nestabilnog dečka. Čini se kako je Woody imao osobu iz koje je crpio inspiraciju za portretiranje tih likova

VIDEO

Woody Harrelson (55) izgradio je karijeru na filmskom platnu igrajući psihički nestabilne likove. Pamtimo ga kao Mickeya iz 'Rođenih ubojica', ludog Charlieja iz 'Sedam psihopata' i kao detektiva Martyja iz nedavne hit serije 'Pravi detektiv'.

Čini se da je glumac iz nekoga crpio inspiraciju kako bi portretirao sve ove likove. Naime, njegov otac Charles Voyde Harrelson bio je plaćeni ubojica. Osuđen je zbog nekoliko ubojstva za koje je dobio veliku svotu novca.

Pixsell

Kada su se njegov otac i majka Diane rastali, Woody je imao 7 godina. Charles je već tada bio plaćeni ubojica, a 1968. godine jednostavno je nestao. Odrastao je bez oca, uz dva brata, Jordana i Bretta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V. Harrelsona’. Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku - ispričao je Woody.

Za ubojstvo dilera Sama Degalie 1973. godine osuđen je na 15 godina, ali je iz zatvora izašao nakon pet. Samo godinu dana nakon toga, opet je završio iza rešetaka jer je ubio federalnog suca Johna H. Wooda.

To ubojstvo nije htio priznati te se pred sudom branio objasnivši da je u to vrijeme bio u Detroitu. Ipak, pojavile su se audio snimke razgovora koje su ukazivale na njegovu krivnju.

Charlesa su optužili za ubojstvo i strpali iza rešetaka. Jednom prilikom policiji je priznao kako je čak bio umješan u ubojstvo Johna F. Kennedyja. Iako Woody i njegov otac nisu imali nikakav odnos, glumac ga je odlučio posjetiti. Objasnio je kako je na neki način osjetio da su povezani.

- Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako dijeliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvijek mi je bilo čudno koliko zapravo sličimo i koliko stvari radimo na isti način - priča glumac.

Charles je iz zatvora pokušao pobjeći 1995. godine, ali to mu nije uspjelo. Zajedno s dvojicom zatvorenika rabio je uže, no zaštitari su ih brzo primijetili. Jednom prilikom izjavio je kako u zatvoru zapravo i nije toliko loše.

- Dan traje prekratko, a tišina je neprocjenjiva - rekao je otac holivudske zvijezde. Woody je ispričao kako je oca često idealizirao, a sjeća se kako mu je jednom, kada je bio dijete ponudio džoint. Iako ga je tada mrzio, glumac je posljednjih nekoliko godina bio u dobrom odnosu s ocem.

Pixsell

Prije nego je Charles umro, Woody je uložio milijune dolara kako bi mu omogućio ponovno suđenje, ali to mu nije pošlo za rukom. Svoje posljednje dane ipak je proveo u zatvoru u kojem je 2007. godine preminuo od zastoja srca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'