Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku

None Foto: PIXSELL 17

Gorjele su baklje, suze su stizale jedna drugu dok je lijes s tijelom Olivera Dragojevića u pratnji obitelji prolazio kroz špalir veloluških Kumpanija prema rodnoj kući u Vela Luci

Nije bilo stanovnika Vele Luke koji u utorak oko 22.30 sati nije došao u luku kako bi dočekao katamaran s lijesom 'morskog vuka'.

POGLEDAJTE GALERIJU

None Foto: Mateo Ivić/24sata 31

Mještani pa i tisuće turista koji su se tamo našli bili su ispunjeni emocijama dok je katamaran iz mraka u luku uvodila bakljada i pokazivala Oliveru put na posljednje počivalište. Nakon usplovljavanja, klapa je počela pjevati Oliverovu 'Pismo moja' što je bilo posebno dirljivo. Gorjele su baklje, suze su stizale jedna drugu dok je lijes u pratnji obitelji prolazio kroz špalir veloluških Kumpanija prema Oliverovoj rodnoj kući.

POGLEDAJTE VIDEO

Ranije u utorak Split se oprostio od voljenog Olivera Dragojevića. Deseci tisuća ljudi, među kojima i glazbenikova obitelj te brojni kolege i prijatelji, pjesmom su posljednji put pozdravili legendarnog glazbenika.

Otočani ga ispratili bakljadom

Potom je oko 20 sati katamaran koji prevozi lijes s Oliverovim tijelom isplovio prema Vela Luci. Na putu su ga došle pozdraviti i brodice s Visa i Hvara. 

Foto: snimio čitatelj/24sata

'Morskog vuka' stotine su na prolasku između Hvara i Paklinskih otoka pozdravile pjesmom i pljeskom.

Oliverov pogreb bit će u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka.

Vecernjakova ruza 1994 TATJANA PACEK: Olivera sam 'žicala' tablete za smirenje kad smo se upoznali...

Iz Turističke zajednice Vela Luka priopćili su kako će povodom pogreba tvrtka 'Kapetan Luka' u srijedu uvesti besplatnu katamaransku liniju iz Splita za Velu Luku s polaskom u 13 sati s gata Sv. Petra, s povratkom istog dana u 22 sata. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Naklon pokojniku započinje u 15:00 sati, a posljednji je ispraćaj našeg voljenog Olivera u 18:00 sati na mjesnom groblju sv. Roka u Veloj Luci - stoji u priopćenju. 
 

Tema: Odlazak legende: Umro Oliver Dragojević

Komentari (156)
  • Ovakav ispraćaj nitko nije imao pa niti dr.Franjo Tuđman.Toliko emocije,Hrvati opet zajedno,sada u tuzi.Neopisivo.Sretan put u Raj dobri čovječe

    31. 7. 2018,   23:00
  • Jako lijepe slike iz Splita i vele luke, dostojanstven pozdrav jednom od najvećih . Ali zbilja bi htio da novinari imaju razumijevanja i da na sprovod ne dolaze, pustite obitelj i najbliže da se oproste u miru od Olivera.

    31. 7. 2018,   22:38
  • Doviđenja veliki čovječe; stigao si kući! Kad ću opet doć da te vidin ja Kad ću opet doć da te jubin ja Tek sad vidin šta mi znaći, Vela Luka, more, ti Uspomene će mi samo ostati Za mrkinte i žale, za naš Ošjak i vale Velu Luku mala ne zaboravi. Doć ću opet draga, budi sa mnom sretna ti Znaj da će nas naša prošla ljubav čekati Kad ja vidin modro more i zelene borove Zakantat ću ovu pismu za tebe Za mrkinte i žale, za naš Ošjak i vale Velu Luku mala ne zaboravi.

    31. 7. 2018,   22:50