Obavijesti

Show

Komentari 14

Mrle o Mani: 'Nije bilo love, dva mjeseca smo spavali na podu'

Mrle o Mani: 'Nije bilo love, dva mjeseca smo spavali na podu'
9

Bila su teška vremena kad je 1996. Mani Gotovac radila na predstavi ‘Fedra’ s riječkim bendom Let3 pa su dečki spavali na pozornici jer nije bilo novca. Danju bi vježbali, a onda izvukli madrace i zaspali

VIDEO

Proslavljena kritičarka, spisateljica i kazalištarka Mani Gotovac preminula je 12. studenog u 81. godini. Prije smrti bila je u bolnici, spojena na infuziju i nepokretna, a njezini prijatelji ne mogu se pomiriti s odlaskom. Na društvenim mrežama stalno pišu objave njoj u čast, a prisjetio je se i Damir Martinović Mrle (58), basist riječke grupe Let3.

POGLEDAJTE VIDEO O MANI: 

Pokretanje videa...

00:55

S Mani je radio na predstavi Ivice Buljana “Fedra”. S obzirom na to da se radilo o 1996. i nisu imali novca za smještaj, dečki su odlučili spavati na kazališnim daskama. Doslovno. Tijekom dana su radili predstavu, a kasnije bi pomaknuli sve rekvizite, izvukli madrace i otišli na spavanje. Sutradan bi scenarij bio identičan. I tako su uspjeli funkcionirati čak mjesec, dva. 

- Bila su to teška vremena, nije bilo novca za smještaj. Odnosno, ponudili su nekakav, ali je bio predaleko, u nekoj kući. Zato smo odlučili spavati na pozornici ne bismo li što bolje upili tu energiju kazališta. S nama je tamo bila i Ivana Popović, koja je iznad madraca napravila baldahine - prisjeća se Mrle s tugom u glasu.  

gotovac

Iako bi to u današnje vrijeme vjerojatno većini glumaca bio problem, Mrle smatra da je to bilo odlično i da bi se trebalo uvesti u praksu. 
- Primijeniti bi to trebalo i danas jer se treba u potpunosti predati i spojiti sa scenom, a nama je to uspjelo upravo zbog spavanja na pozornici. Saživjeli smo s kazalištem i postali jedno. Upila se energija kazališta u naše osjećaje - tvrdi basist.

Iako su bili u Zagrebu, gotovo su na tu informaciju i zaboravili jer iz kazališta nisu izlazili. To je bio njihov dom na dva mjeseca jer su u travnju 1996. počeli raditi na predstavi, a premijera je bila u lipnju. Mani se, govori Mrle, nije odvajala od njih i bila im je veliki oslonac u svemu.

Legendarna Mani Gotovac (80) preminula nakon teške bolesti
Legendarna Mani Gotovac (80) preminula nakon teške bolesti

- Sad kad nas je Mani napustila, jednostavno ne vidim tako velike ljude nakon nje. Bila je jedno prekrasno biće, cijelo vrijeme uz nas i s nama dok smo radili na predstavi - govori Mrle. Voljela ih je jer im je kazalište u tom trenutku bilo cijeli svijet, a razmišljali su o predstavi i dok su spavali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao