Obavijesti

Show

Komentari 23

'Muža sam željela udaviti i rekla mu da mi se ne obraća'

'Muža sam željela udaviti i rekla mu da mi se ne obraća'
1

Zvijezda serije 'Ljubav u zaleđu' za mjesec dana rodit će sina, a osim o prinovi,za Cafe TV govori o teškoj bolesti svog oca te čime ju je izludio suprug i poznati redatelj Dalibor Matanić

VIDEO


Helena Minić Matanić (38) sitno broji do rođenja sina. Termin bebina dolaska je 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe. Glumica se šali da se od nje i supruga, redatelja Dalibora Matanića (42), ništa manje ne može ni očekivati.

Je li sve spremno? Jeste li pokupovali sve za bebu?

Ništa nije spremno. Slušala sam od prijateljica da s drugim djetetom uvijek bude tako, ali nisam vjerovala dok se sama nisam našla u toj situaciji. Nemam ništa! Ni gazu, ni bodić, ni za sebe nemam pidžamu, papuče... Ništa nije spremno. Ovih dana ću se potruditi, nema smisla da odjenemo sina u ružičaste bodiće, šljokice, cofliće...

Znate li već ime?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imamo ih nekoliko. Za Lolu smo odmah znali, mjesecima ranije. Dado je genijalan, on bi da se sin zove Šah Mat, kao Šah Matanić. Pa Ivo, kao Ivo Lola, Disko... veliki je spektar imena u igri, ali ćemo odlučiti kad se rodi.

Na prvi pogled: Glumica i redatelj vjenčali su se 2014. nakon pola godine intenzivne ljubavi, u crkvi sv. Foške nedaleko od Vodnjana

Što Lola kaže na brata?

Još je mala, ima samo godinu i devet mjeseci. Kad sam joj prije tri mjeseca rekla da imam bebu u trbuhu, mislila sam da će poludjeti jer njoj je beba - lutka. Onda sam i ja shvatila što sam rekla i pomislila ‘Majko mila, što sam djetetu napravila?’. Rekli smo joj da je braco, ali nije još svjesna. Kad je pitam hoćemo li šetati bebu, mijenjati pelene, gurati kolica, na sve odgovara s glasnim ‘Neeee’.

Vidite li razlike u trudnoći? Je li ova lakša?

Identične su. Čak je ova za mrvicu teža zato što sam ostala trudna kad je Lola napunila godinu dana. Imaš dijete koje ni ne hoda kako treba, a slabo ti je, nisi OK, a moraš skakati oko djeteta. Nemam onaj luksuz iz prve trudnoće, da kad sam umorna, sjednem ili legnem i odmorim se. Zato je teže.

Ali bit će lakše nego s Lolom kada dođete iz rodilišta. S drugim djetetom ipak ćete biti opušteniji?

Već sad sam opuštenija. Samim time što još ništa nisam pripremila vidi se opuštenost. S Lolom imam veliko iskustvo, no ono ne mora ništa značiti jer bebe mogu biti sasvim različite. Ipak, to iskustvo daje mi mir, veće samopouzdanje.

Vitku figuru vratila je brzo nakon što je prije nepune dvije godine rodila kćer Lolu 

Kakav je Dado? I on broji dane kad će uzeti sina u naručje?

Presretan je. Rekao mi je da ću se s rodiljskog vratiti sa 65 godina. Volio bi veliku obitelj.

Je li pred vama još jedna godina rodiljskog ili sin ide na čuvanje?

Moja je odluka bila da budem s Lolom. Nas dvije smo godinu dana bile doma i taj cijeli period mi je najljepše iskustvo ikad. Najteže i najljepše. Najviše o sebi sam naučila zahvaljujući Loli. Vratila sam se na posao, radila s Matanićem ‘Egzorcizam’ mjesec i pol i opet zatrudnjela. Odmah sam prestala raditi jer je predstava psihofizički jako zahtjevna. Taj cijeli period, od kako sam majka i supruga, smatram najvećim darom i blagoslovom, no sad se osjećam granično. Jako me privukao projekt o kojemu ne smijem govoriti. Takvo što se ne odbija. Kad rodim sina, relativno brzo ću se vratiti na posao, ali samo na taj projekt.

Tko će vam pomoći? Bake?

Imam logistiku, dadilju koja je s nama godinu dana, tu su i bake i nadam se da ću izgurati. Da nije bilo dadilje, ne bi išlo jer mama i tata već dvije godine nisu u Puli. Kad sam zatrudnjela s Lolom, tata se razbolio. Ima leukemiju i rak limfnih čvorova, a liječenje još traje.

Kao Tanja u seriji “Ljubav u zaleđu” zaljubljena je u Duju (Robert Kurbaša)

Koliko vam se život promijenio otkad ste majka? Koji su sad prioriteti?

Nekome se u cijelom životu ne dogodi ovo što sam ja proživjela u samo tri godine. Velike stvari u svakom smislu, lijepom i ružnom. Srela sam Dadu, postala majka, radim s puno ljubavi, opet čekam bebu, tata mi prolazi težak životni period, Dadini uspjesi...

Glumica je ocu velika potpora u borbi za ozdravljenje

'Kad sam zatrudnjela s Lolom, tata je obolio od leukemije i raka limfnih čvorova. Liječenje traje'

Kakav je osjećaj bio opet stati na pozornicu?

Bila sam luda kao puška, prestala sam dojiti, hormoni su divljali, ja neuračunljiva. Radili smo tešku tematiku, Dado nas je zaključavao u podrume i samo sam mu u jednom trenutku rekla: ‘Ne obraćaj mi se više’. Mislila da ću ga udaviti vlastitim rukama. Bio je divan, titrao oko mene, pazio da se dobro osjećam, a ja došla kao atomska bomba. To ludilo sam pretočila u stvaranje predstave, u svoj lik djevojke koja je zaključana u podrumu, silovana od oca i koja mu je rodila dijete.

Jeste li si nakon proba priuštili koju dugu i bezbrižnu kavu s kolegama?

S kolegicama Maritom Ćopo i Natašom Janjić na dodjeli Nagrada hrvatskoga glumišta 

Ne. Nisam ni pomislila. Imali smo intenzivne probe, Dado je paralelno snimao i ‘Low Budget’ film koji bi ove godine trebao imati premijeru. Dvostruki posao. S istom ekipom paralelno je radio film i predstavu.

Vidite li u sebi osobine koje vam se ne sviđaju? Posesivnost, strepnja nad svakim Lolinim korakom?

Svaki dan. Jako sam kritična prema sebi u svemu, pa tako i u majčinstvu. Svjesna sam toga, ali ne skačem na svaki njezin pad, plač. Dugo sam radila na sebi. Ljudi vole reći: ‘Kada dobiješ dijete, sve će ti se posložiti’. To nije istina. Ako nisi sretan i miran sam sa sobom, ni s djetetom ne možeš dobro funkcionirati. Lolu ne doživljavam kao svojinu nego kao ravnopravno ljudsko biće. I tako od početka, a ona me testira svaki dan. Jaka je karakterno, volim se našaliti da smo Dado i ja mekušci spram nje. Ima jak stav, karakter i, da nisam toliko radila na sebi, njezin stav bi me pokosio.

Strepite li već sad nad njihovim prvim manguparijama, ljubavima?

Ne, naviknula sam se jer s Lolom je već sad veselo. Ne razmišljam toliko unaprijed, dovoljno je intenzivno i ovako.

Pucnjavom i vožnjom u kabrioletu najavila je premijeru predstave “Thelma i Louise”

Koje vrijednosti želite usaditi djeci?

Ljubav, to mi je najvažnije. Želim da budu okupani ljubavlju i da imaju sigurnost. To je temelj, a tek potom da budu iskreni, pošteni, pravedni.

Jeste li spremni radi obitelji glumu staviti u drugi plan?

To sam i napravila, ali dugoročno mi Dado prvi to ne bi dopustio. Stopirao bi me i rekao: ‘Nema šanse’. Svjesna sam da neću raditi kao nekad, ali ni ne želim. Našla sam mir, zadovoljstvo i svaki budući projekt radit ću samo zato što želim.

Pogledate li, sad kad ste doma, “Ljubav u zaleđu”?

Nikad ne gledam ništa gdje igram. I svi koji su sa mnom imaju zabranu gledati seriju ako sam i ja u njoj. Ne mogu. Neki dan dok sam prebacivala programe mama je na sekundu čula moj glas iz serije. Šalila se ‘Oooo, napredovala si’. Većina glumaca ne voli se ni gledati ni slušati. Ja sam jedna od njih.

S Vinkom Štefancem u “Piru malograđana” Šibenskoga kazališta 

Matanić radi nastavak “Novina”. Je li vam žao što niste ni u ovoj ekipi?

Naravno, to je genijalni projekt ali imam taj privatno-poslovni projekt i jako se lomim. Obožavam raditi s Dadom i smatram ga genijalnim redateljem, profesionalcem. S druge strane, muči me taj privatni odnos, stalno razmišljam koliko je dobro pobrkati privatno i profesionalno.

Kad se beba rodi, ostajete u Zagrebu ili ćete u Istru?

Voljeli bismo da nakon mjesec dana odemo u Istru i budemo tamo što dulje. Tamo nam je oaza, mir i raj. Dado si je kupio brod. Dok smo spremali ‘Egzorcizam’, oboje smo položili za voditelja brodice.

Glumica smatra da je sve rješivo ako u obitelji ima sklada i emocija

'Želim da moja djeca budu okupana u ljubavi i imaju sigurnost. To je temelj'

Na prvoj kostimiranoj probi “Pira malograđana” uoči premijere u režiji Dražena Ferenčine
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija