Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na aukciji lubanja s potpisom Dalija i Tupacova smrtovnica

None Foto: PROMO/kolaž 3

Na dražbi će se ponuditi i pisma koja je Shakur pisao prijatelju dok je bio u zatvoru. Među ponuđenim predmetima su i rukom pisan tekst Dylanove pjesme 'Like A Rolling Stone' te Jacksonove 'Billie Jean'

Rukom pisani tekstovi Boba Dylana, Michaela Jacksona i originalna smrtovnica repera Tupaca Shakura samo su neki od 1100 predmeta koji su pripadali slavnim ličnostima, a američka ih aukcijska kuća nudi na online dražbi. 

- Smatramo da je originalna Tupacova smrtovnica vrlo važna zbog nerazjašnjenih okolnosti njegove smrti i brojnih teorija zavjere - rekao je direktor aukcijske kuće 'Gotta Have Rock and Roll', Peter Siegel, misleći pritom na originalni dokument iz 1986.

Foto: Večernji.hr/Reuters

- Zna se tko ga je ubio i vjerujemo da bismo za dokument mogli dobiti puno novca - kazao je. 

Na dražbi će se ponuditi i više desetaka pisama što ih je Shakur pisao prijatelju dok je bio u zatvoru. 

Među ponuđenim predmetima su i rukom pisan tekst Dylanove pjesme 'Like A Rolling Stone' te Jacksonove 'Billie Jean' iz 1982. 

Michael Jackson to make announcement | Autor: Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL Foto: Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL

Na dražbi će se naći i ljudska lubanja s potpisom slavnoga Salvadora Dalija. 

- Vlada velik interes za pop kulturu iz cijeloga svijeta. Ljudi žele komadić toga, osobito ako je riječ o njihovu omiljenom umjetniku - kazao je Siegel. 

Cijene predmeta koji će se ponuditi na aukciji variraju od nekoliko stotina do više desetaka tisuća dolara. Aukcija završava 1. prosinca. 

Komentari (3)