Obavijesti

Show

Komentari 0

Na Zagreb Book Festival stiže tamni princ švedskih krimića

Na Zagreb Book Festival stiže tamni princ švedskih krimića
1

Drugi nastavak serijala o Dannyju Katzu, “Svinje”, predstavit će na Zagreb Book Festivalu. Carl-Johan Vallgren prvi roman objavio je pod pseudonimom 'Zovite me Lucifer'

VIDEO

Lucifer je moj stari frend, već sam napisao knjigu iz njegove perspektive, kaže markantni Šveđanin Carl-Johan Vallgren (51), koji svoj novi roman dolazi promovirati na Zagreb Book Festival.

Nakon objavljenih deset knjiga, sve mu je to pomalo dosadilo pa je odlučio napisati svoj prvi krimić, i to pod pseudonimom Lucifer.

- Htio sam se odmaknuti od svog dosadašnjeg rada i dati publici priliku da me upoznaju u novom svjetlu - objašnjava Vallgren, a sviđa mu se i značenje imena - svjetlonoša, onaj koji prosvjetljuje ljude.

Pišući o zgodama i nezgodama svog antijunaka Dannyja Katza u romanu “Dječak iz sjene”, Vallgren nas uvodi u svijet brutalnog nasilja, prostitucije i narkomanije, antisemitizma i nikad aktualnijeg pitanja imigracije i rasizma u Europi. Njegov je roman punokrvni švedski krimić, a usporedbe sa Stiegom Larssonom ga ne zanimaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Godinama se nisam toliko zabavljao kao kad sam pisao o Dannyju - rekao je Vallgren, koji će zagrebačkoj publici na Zagreb Book Festivalu predstaviti roman “Svinje”, drugi nastavak serijala o njegovom privatnom detektivu Katzu.

Osim Šveđanina i njegova krimića, na drugom izdanju festivala od 16. do 22. svibnja publika će se družiti s najboljim irskim suvremenim piscima, a sve pod motom “Irska: Obećana zemlja”. Svoje će romane predstaviti Sebastian Barry, Eoin Colfer, John Connolly i David Park, na tribinama će se raspravljati o društvenim i kulturološkim sličnostima Irske i Hrvatske, a najbolji irski filmovi gledat će se u Kinu Tuškanac. Na Zagreb Book Festivalu svoj će novi roman predstaviti i najbolji domaći pisci, među kojima i Ivica Đikić, Olja Savičević Ivančević,Milko Valent te Edo Popović. Dodijelit će se i nagrada za najbolji roman napisan 2015. godine u ediciji Balkan Noir, koju je pokrenuo 24sata s najvećim hrvatskim izdavačima. Autor najboljeg prošlogodišnjeg krimića dobit će nagradu od 50.000 kuna, a sponzor je Podravka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...