Obavijesti

Show

Komentari 26

Obitelj mu je vječna podrška: 'Najveću snagu daju mi djeca...'

Obitelj mu je vječna podrška: 'Najveću snagu daju mi djeca...'
6

Nadarević je godinama bio strastveni pušač, a cigareta se ostavio nakon operacije srca. Danas ponekad povuče dim elektroničke cigarete, a najveću podršku u bitci s rakom pluća daju mu djeca

VIDEO

Iako je u osmom desetljeću života, Mustafa Nadarević (76) o pravim umirovljeničkim danima ne razmišlja. Svjestan je kako glumac može igrati najbolje uloge do kraja života ako racionalno raspoređuje energiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mustafa Nadarević 01:23

- Ne razmišljam o tome da prestanem igrati jer vjerujem u sudbinu. Bojim se samo da ne ostanem zbog bolesti nekome na teretu i brizi. Imam strah od toga. Smrt mi nije toliko strana, strašna i nepojmljiva koliko bojazan da sam nekome opterećenje. Nemam strah od ‘odlaska’. Imam strah od ‘strašnog odlaska’. Život može potrajati još jako dugo. Može i kratko. Zato treba uživati u svakom trenutku i iskoristiti ga - govorio je glumac kojega život nije mazio. Popularni glumac tako je nedavno šokirao javnost. Bori se s rakom pluća već duže vrijeme, a sad je progovorio o tome za kampanju 'Udahni za život'. 

- Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest - rekao je nedavno Mustafa za Media Servis. Naglasio je da je, na sreću, došao na vrijeme na pregled. 

- Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer onda je izlječivost vrlo blizu - izjavio je glumac još 2014. godine za 24sata. Smatrao da se u mladosti lakše nositi s gubicima jer je tad još širok put pred tobom. Smisao za humor nikad ga nije napustio.

Kao glavni adut bosanskohercegovačke serije “Lud, zbunjen, normalan”, u kojoj igra umirovljenika Izeta Fazlinovića, na kojega se odnosi prvi pridjev iz naziva serije, Nadarević je svoju popularnost višestruko uvećao. Ipak, to ga nije nimalo promijenilo. Ostao je prije svega čovjek posvećen obitelji. Iz braka s prvom suprugom Jasnom ima kćer Nadiju, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a iz drugog braka sa Snježanom kćer Nani i sina Ašu. 

- U životu me ponajviše hrani moje najveće bogatstvo - moja djeca. Nadija, najstarija moja kći, prije osam godina rodila mi je unučicu Asmay, koja me potiče da joj pružim ulogu djeda. Onoga djeda koji se s njom može igrati, koji može skočiti na pod i valjati se s njom. Mali je vražićak i uživam u svakom trenutku koji provodimo skupa. Svojoj mlađoj djeci, kćeri Nani i sinu Aši, želim biti prijatelj, čovjek koji je tu za njih, na kojega se mogu osloniti. Oni su moja snaga i daju mi volju da idem naprijed - opisivao je tad Nadarević, koji nikad nije ljetovao niti se odmarao. Godinama je radio na Dubrovačkim ljetnim igrama ili Splitskom ljetu. Svoju oazu imao je na Hvaru, a sad mu više odgovara kontinentalna klima jer se odlično spava. 

- Više nemam snage biti na ljetovanju i buditi se nekoliko puta noću od vrućine dok me komarci izjedaju. Postao sam možda malo komotan, no mojim godinama više odgovara planina nego obala - rekao je Mustafa. Godinama aktivno igra golf. Navukao se na taj sport, što i nije bilo teško s obzirom na to da igra u najljepšem klubu u Zaprešiću, koji nije nimalo šminkerski. 

Mustafa ima rak pluća: 'Borim se duže, a bolest je dio života'
Mustafa ima rak pluća: 'Borim se duže, a bolest je dio života'

- Prijatelji i ja smo tamo već standardna postava. Dio vremena sjedimo na terasi promatrajući teren, a onda se ozbiljno hvatamo palice i igre. Preferiram pucanje golf-loptica više od lijenog obilaženja terena. Sport odgovara mojim godinama, a cijelo tijelo mi je u pokretu, kako su mi doktori i preporučili - pričao je Nadarević.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu