Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najgori glumac: Donald Trump nominiran je za Zlatnu malinu

None Foto: LEAH MILLIS 8

Američki predsjednik nominiran je za najgoreg glumca za 'cameo' uloge u dvama dokumentarcima prošle godine, 'Death of a Nation' redatelja Dinesha D’Souza i 'Fahrenheit 11/9' Michaela Moorea

Neuspješni mafijaški film Johna Travolte 'Gotti' i američki predsjednik Donald Trump (72) nominirani su za Zlatne maline, 'nagrade' za najgora filmska ostvarenja u 2018. koju su organizatori proglasili godinom katastrofa, na ekranu i izvan njega.  

Posljednji u nizu filmova o Sherlocku Holmesu 'Holmes & Watson' dobio je šest nominacija, uključujući za najgore glumce Willa Ferrella i Johna C. Reillyja, 'koji su upropastili dva najvoljenija lika svjetske literature'. Zlatne maline stvorene su 1980. godine kao suprotnost Oscarima i nominacije se objavljuju dan prije oskarovskih.

Trump je nominiran za najgoreg glumca za 'cameo' uloge u dvama dokumentarcima prošle godine, 'Death of a Nation' redatelja Dinesha D’Souza i 'Fahrenheit 11/9' Michaela Moorea. 

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump sits for interview with Reuters at the White House in Washington | Autor: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Trump već ima Zlatnu malinu iz 1989. za igranje samoga sebe u filmu 'Ghosts Can’t Do It' s Bo Derek. Njegova supruga Melania (48) i bliska suradnica Kellyanne Conway nominirane su sporedne glumice za arhivske snimke korištene u 'Fahrenheitu 11/9'.

'Gotti', film o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Johnu Gottiju, potpuno je propao na kino blagajnama, i nominiran je za najgori film, scenarij i najgori glumački par Johna Travoltu i njegovu suprugu Kelly Preston.

Za nominirane i dobitnike glasa oko tisuću članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udrugu mogu učlaniti mogu internetskim putem. 

U.S. President Trump speaks to reporters during an unannounced visit to Al Asad Air Base | Autor: JONATHAN ERNST Foto: JONATHAN ERNST

Dobitnici ako se pojave na dodjeli dan uoči Oscara, dobiju kipić u obliku maline veličine loptice za golf, smještene na roli filma, posprejan zlatnom bojom. Nagrada košta pet dolara.

TUŽNA PRIČA PRERANO PREMINULOG GLUMCA: 'Bio je ovisan o kokainu i tabletama za spavanje, a razvod ga je uništio'

Komentari (2)
  • Neš ti Sherlocka Holmesa.

    23. 1. 2019,   01:04
  • Leftardirane gluparije.

    22. 1. 2019,   12:03