Obavijesti

Show

Komentari 11

Najljepše utočište za dušu: U Veloj Luci bio je svoj na svome

Najljepše utočište za dušu: U Veloj Luci bio je svoj na svome
4

Ona je voljela njega i on je volio nju. Beskrajno. Bila je to neraskidiva veza. Kad se Oliver rodio, prve dvije godine proveo je u Veloj Luci, odakle mu je bio otac

VIDEO

Tek sad vidin šta mi znači, Vela Luka..., pjevao je Oliver puna srca jer značila mu je - sve. Split mu je bio rodni grad, a Vela Luka utočište u kojem je mogao opustiti dušu i misli.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

VIDEO

Ona je voljela njega i on je volio nju. Beskrajno. Bila je to neraskidiva veza. Kad se Oliver rodio, prve dvije godine proveo je u Veloj Luci, odakle mu je bio otac. Ondje nije bio zvijezda. Bio je svoj na svome. Potpuno. Uživao je u miru, šetao u papučama, nije se brijao ni šišao. I zato je toliko obožavao svoju Velu Luku. 


- Ne bi ga nitko od furešti prepozna nakon pet, šest dana - priča Oliverov dugogodišnji Brico, Velolučanin Boris Gugić.
 Provodio je u Veloj Luci svako ljeto, znao je s Vesnom biti na brodu od jutra do mraka. Bili su jednostavni i sretni, male “obične” stvari činile su ih ispunjenima. Domaći će ga zauvijek pamtiti kao nevjerojatno dragog, skromnog, samozatajnog i pristupačnog. Nije mu bilo teško po pet puta na dan proći pokraj turističkog ureda u dućan za ukućane. A u kući je bilo puno mlađih od njega.

Vela Luka mu je bila duševna hrana, uz humor, koji mu je uvijek bio na nivou i bez kojeg nije mogao.


- Otac je iz zafrkancije izmislio ‘tradiciju’ bacanja u more svih koji prvi put dođu u Velu Luku. Njemu je to bilo zabavno i gušta bi svaki put kad bi nekog hitija u more - priča sin Damir. A njegove šale hvali i njegova prija iz djetinjstva Meri Cetinić:


- Oliverov je humor pravi dalmatinski, velolučki... Čim bi došao u Luku, raspitivao je što se dogodilo, koji su novi vicevi u điru, ko je koga zeznuo... Nije nedostajalo ni dobre spize i pića, kao ni muzike. 
- Nikad ga nije tribalo moliti da piva. Kad bi počeja, niko ga ne bi moga fermat - priča Brico. Vela Luka mu je dala najljepše uspomene, a on njoj sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao