Obavijesti

Show

Komentari 6

Najpreplaćeniji glumac 2017. nekim čudom nije Johnny Depp

Najpreplaćeniji glumac 2017. nekim čudom nije Johnny Depp
1

Već 2018. očekujemo Deppa opet na prvom mjestu, s kojeg će vjerojatno zbaciti ovogodišnjeg pobjednika. Ipak, najgori glumac današnjice se ne predaje baš olako

VIDEO

Premda je godinama uvjerljivo vodio na popisu preplaćenih glumaca, nekim je čudom ove godine Johnny Depp ne samo izostao s prvog mjesta već ga uopće nema na popisu. Iako je takav razvoj događaja mnoge iznenadio, valja napomenuti kako je Depp ove godine 'glumio' u samo dva filma, koja su oba bila uspješna premda se on u njima pojavio.

No već 2018. očekujemo ga opet na prvom mjestu, s kojeg će vjerojatno zbaciti ovogodišnjeg pobjednika, Marka Wahlberga. Taj glumac je ove godine nastupio u nekoliko filma, za koje bismo sve bez problema mogli iskoristiti riječ 'besmisleni'.

A za sve te filmove je Wahlberg unovčio impresivne nadnice. Tako je za svoj film 'Patriots Day' glumac dobio nevjerojatnih 68 milijuna dolara. Kako film nije toliko uspio zaraditi u cijelom svijetu, i to niti bruto, jasno je da je plaća bila jako neopravdana. Njegov drugi film u sezoni 2016./2017., 'Pakao na Horizontu', imao je šanse kod jako malenog dijela publike, pa je jedva vratio svoj proračun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za Wahlberga se na koncu moglo izračunati podosta nizak povrat uloženog. Za svaki dolar kojeg je zvijezda dobila za svoje filmove, samo 4,4 dolara su se vratila u kasu, i to prije poreza.

Valja napomenuti da je isplativost računana tako da su se gledala tri filma u kojima je zvijezda glumila u poreznom periodu u sezoni 2016./2017., znači do kraja lipnja. U obzir nisu uzimani animirani filmovi niti oni koji su imali malenu distribuciju ili u kojima glumac nije imao značajnu ulogu. Nakon što je od zarade filmova uklonjen produkcijski proračun napravljen je prosjek zarade i isplate za glumca te su tako dobiveni ovi brojevi.

Wahlberga u stopu prati Christian Bale, koji je sa svojim filmovima uspio vratiti 6,7 dolara po svakom kojeg je on uzeo, dok je na trećem mjestu Channing Tatum sa 7,6 za svaki dolar.

Maleni šok je četvrti na popisu, a to je odlični Denzel Washington, čiji filmovi su redovno uspješni. No Washington je u glumio u katastrofalnom rebootu 'Sedmorice veličanstvenih', plus u još nekoliko filmova koji su bili hvaljeni no nisu bili gledani. Glumac je tako u škrinjicu vratio 10,4 dolara po dolaru, što na prvi pogled izgleda dobro, ali kad se sjetimo da i država želi svoje, odjednom nam brojka i nije toliko dobra.

Posljednji na popisu je Brad Pitt, odmah iza Denzela Washingtona, s 11,5 dolara po dolaru. Njegov film 'Tajna veza' zaradio je jedva 120 milijuna, prije poreza, na visokom proračunu od 85 milijuna. Jasno, kao i s Denzelom, tako su isti problemi vezani za Pittovu zaradu.

Premda je Wahlberg u protekloj sezoni imao loš povrat novca, očekuje se kako bi u ovoj mogao značajno bolje proći. 'Transformers: Posljednji vitez' i 'Tatica se vratio za Božić' već sada su solidno zaradili, a nam glumac se uskoro vraća i u filmu 'Sav novac svijeta', koji u kina dolazi 25. siječnja naredne godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode