Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najveći ikad: Freddie Mercury bi danas slavio 72. rođendan

None Foto: Twitter/Screenshot 7

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala tadašnje glazbene scene, a još i danas se smatra jednim od većih vokala u glazbenoj povijesti

Freddie Mercury rođen je na današnji dan 1946. u Zanzibaru pod imenom Farrokh Bulsara. U Veliku Britaniju je došao s 18 godina gdje je pohađao fakultet za umjetnost i grafički dizajn. Tamo je upoznao Rogera Taylora i Briana Maya koji su zajedno svirali u sastavu Smile. Ubrzo im se pridružuje i Freddie i tako je 1970. godine osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih bendova, Queen. Ostatak je povijest.

ZANIMLJIVE PROMJENE 'Mjesto tišine' dobiva nastavak kojeg će režirati drugi redatelj?

S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na tadašnjoj glazbenoj sceni, a još i danas se smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti.

Freddiejeva karizma, energija, odnos s publikom, senzacionalni nastupi i jedinstven glas vinuli su ga u zvijezde. Nikada prežaljenu legendu mnogi i danas smatraju najboljim zabavljačem svih vremena, a njegove bezvremenske stihove slušaju i stari i mladi. Freddie je dio povijesti koji će se prenositi i na nadolazeće generacije.

Foto: Twitter/Screenshot

Njegova uvjerljivo najbolja i u svijetu najpoznatija pjesma je Bohemian Rhapsody, a u kina uskoro stiže biografski film istog naziva. 'Bohemian Rhapsody' je priča o ovom legendarnom bandu i njihovoj pjevačkoj legendi, čovjeku koji je vjerovao u sebe i svoju glazbu kad to nitko drugi nije, prkoseći svim stereotipima i kršeći sva pravila kako bi postao jedna od najvećih glazbenih ikona svih vremena.

Film prikazuje Freddiejev privatni život, kako se bend suočavao s tolikom slavom, i čega ih je naposljetku sve to koštalo. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog podrijetla koji nevjerojatno sliči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

Ovaj dugoočekivani film u naša kina stiže 1. studenog, u distribuciji Blitz filma.

VIDI OVO: Kim ima aferu s Drakeom?

Tema: FILM

Komentari (8)
  • jedan i jedini. Vokal za sva vremena.

    5. 9. 2018,   14:57
  • The Show Must Go On

    5. 9. 2018,   16:52
  • I danas dan ne postoji bolji pjevač od njega, al' šta je - tu je .................................došla mu guzica glave !!!

    5. 9. 2018,   15:01