Obavijesti

Show

Komentari 3

Naomi slavi: 'Bilo je dana kad se nisam sviđala samoj sebi...'

Naomi slavi: 'Bilo je dana kad se nisam sviđala samoj sebi...'
13

Na pragu pedesete Naomi Campbell je i dalje poželjna u modnoj industriji. Osim po ljepoti i zavidnoj karijeri u javnosti je poznata i po problematičnom ponašanju. Nosi titulu jedne od najupečatljivijih modnih ikona...

VIDEO

Crna pantera, britanski supermodel Naomi Campbell danas slavi 49. rođendan. Rođena je u Londonu 1970., a sa samo sedam godina pojavila se u spotu 'Is this love' Boba Marleyja. Nedugo zatim, 1986. pozirala je za Elle magazin, a od tada krasi preko 500 naslovnica raznih časopisa.

Tijekom svoje karijere otvorila je vrata modne industrije mnogim tamnoputim djevojkama. Manje je poznato da se Naomi dosta posvetila borbi protiv rasne diskriminacije u modnoj industriji. Često je isticala potrebu da se dizajneri i modni magazini moraju još više otvoriti prema crnim modelima. 

PA/Pixsell

- Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utječe na to hoće li netko biti uspješan u svojem poslu - rekla je Campbell.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:27

Na pragu pedesete Naomi je i dalje aktivna i poželjna u modnoj industriji. Mnogi dizajneri je angažiraju kao zaštitno lice modnih kampanja, pozira za prijatelje, slavne dizajnere te vodi modne reality programe. Osim po ljepoti i zavidnoj karijeri Crna pantera je u javnosti poznata i po problematičnom ponašanju, ali i provokativnim fotografijama na kojima često pozira u donjem rublju. Naomi ne nosi bez razloga titulu jedne od najupečatljivijih modnih ikona.

The Fashion Awards 2017 - London

Nekoliko je puta prošetala pistom i nosila rublje Victoria’s Secreta, ali nikada nije postala službeno jedna od anđelica. Otkrila je i zašto.  

- Nisu si me mogli priuštiti - rekla je manekenka tada. 

Nakon bogate karijere Britanka je odlučila izdati i svoju biografiju koja je napravljena u dva dijela - jedan govori o Naomi prije karijere, a drugi o njoj kao jednoj od najuspješnijih manekenki svih vremena. A njena cijena od 16.000 kuna prava je 'sitnica'. 

Naomi Campbell zakopčana do grla: 'Stari li ova žena uopće?'
Naomi Campbell zakopčana do grla: 'Stari li ova žena uopće?'

- Knjiga je veoma iskrena. Moj je život otvorena knjiga na mnogo različitih načina. Iskrena sam u vezi s time tko sam - izjavila je Naomi na promociji knjige za Vogue.

Instagram

Campbell je prije dvadesetak godina izdala i roman 'Labud' u kojem je riječ o svjetskom top modelu Swan, a čitava knjiga odvija se u svijetu visoke mode s mnoštvom manekenki. 

Njezina majka, Valerie Morris-Campbell dobila je Naomi s 19 godina i tada se osjećala nespremnom za ulogu majke pa je drugima povjerila brigu o kćerkici, dok je ona putovala svijetom i tragala za boljim životom. Ona nikada nije rekla svojoj kćeri tko joj je otac jer ju je napustio kada je bila u četvrtom mjesecu trudnoće. Kasnije je zažalila zbog te odluke, što je i sama priznala.

- Preuzela sam odgovornost za stvari koje sam učinila, duboko žalim zbog svega. Posramljena sam i boli me ono što sam učinila jer znam koliko sam je povrijedila - rekla je jednom prilikom Morris-Campbell. Majka i kći su nesuglasice izgladile i postale najbolje prijateljica, a upravo Valerie često prati Naomi na raznim događanjima.

Crna Pantera odavno je poznata i kao iznimno teška osoba s kratkim fitiljom koja rado maltretira svoje asistentice. Najprije je agresiju pokazala 1998. godine na filmskom setu kad je asistenticu Georgianu Galanis uhvatila za vrat, opalila telefonom po glavi i udarila šakom u rame, nakon čega je uhićena. Dvije godine kasnije novoj asistentici je prijetila da će je izbaciti iz jurećeg automobila.

Tiffany & Co. Paper Flowers Event - New York

Za razliku od ostalih koji su se liječili od ovisnosti, Naomi se liječila od agresivnosti, ali je nedugo zatim opet napala asistenticu Anu Scolavino

Manekenka je osuđena 2006. na sudu u New Yorku zbog napada na policajca, dva napada na svoje asistente i jedan napad na kućnu pomoćnicu. Campbell je priznala krivnju, ali je u lipnju 2008. opet napala dvojicu policajaca na londonskom aerodromu Heathrow. Danas izbjegava skandale i otvoreno progovara o greškama.

- Ljutnja i agresija nisu bili moji jedini problemi. Imala sam ih puno. Ja sam ljudsko biće, griješim, ali priznala sam sve svoje greške i nemam ih namjeru poricati. Kada sam shvatila kakva sam osoba bila, bilo me jako, jako sram. Nisam ni najmanje ponosna na stvari koje sam napravila i incidente u kojima sam sudjelovala. Međutim, učinila sam nešto u vezi s tim. Naučila sam svoju lekciju - pravdala se Naomi u intervjuu za strane medije i dodala kako želi da joj prijatelji i svi koji je okružuju kažu istinu i pokažu gdje griješi.

HBO

Naomi posebno ističe ulogu Nelsona Mandele u svom životu, koji ju je proglasio svojom 'počasnom unukom'. On je, kaže Naomi, stalno bio s njom u kontaktu kada bi napravila neku grešku i ohrabrivao ju da treba nastaviti dalje. 

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...
EKSKLUZIVNO: VEĆESLAV HOLJEVAC

Dečko Vlatke Pokos za 24sata: Podsjetila me na pjevačicu koja pjeva o 'petku' pa sam uletio...

Donosimo sve detalje o vezi godine, između unuka poznatog zagrebačkog gradonačelnika Većeslava Holjevca i voditeljice i pjevačice Vlatke Pokos
Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura