Obavijesti

Show

Komentari 30

Naše malo misto: Zabranjenu epizodu emitirat će 1. siječnja

Naše malo misto: Zabranjenu epizodu emitirat će 1. siječnja
4

Sasvim slučajno, organizirajući arhivu, montažer Miljenko Baričević Moljac ugledao je kutiju u kojoj se nije nalazilo ono što je pisalo na naljepnici, nego je unutra bila legendarna epizoda...

VIDEO

Na HRT-u su nedavno pronašli staru snimku kultne serije Malo misto 'Zagrebulje' koja je emitirana samo jednom 31. prosinca 1970., a potom je zabranjena. Ta specijalna epizoda pronađena je među filmskim vrpcama Zabavnog programa.

- Takva epizoda u ono doba morala je izazvati poprilično političko uznemirenje. Tadašnji komunistički političari sigurno nisu bili sretni s tom epizodom jer u njoj ima stvari koje u najmanju ruku prelaze onu granicu satire koja je bila tolerantna u to doba. Nikola Vončina u svojoj knjizi spominje upravo to da je jedanput emitirana i da je tada zabranjena - pojasnio je Rento Kunić, ravnatelj programa HRT-a.

- Inače, u 'Našem malom mistu' puno stvari bilo je novog i nikad emitiranog. Ima jedna scena gdje doktor Luigi i Boris Dvornik mokre s rive. Ta je scena stvorila veliku medijsku buku u to doba, zašto i kako si televizija može dozvoliti takvo nešto emitirati? - dodao je Kunić u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.

Miljenko Baričević, montažer HTV-a koji je snimku slučajno pronašao, objašnjava kako je riječ o posebnom malom specijalu od 33 minute. Specijal je bio arhiviran pod zabavni, a ne dramski program pa je to jedan od razloga zašto je snimka toliko dugo vremena ostala neotkrivena. 

youtube

- Nakon prvih šest epizoda čitava serija je izazvala puno kontroverzi, jer je na jedan specifičan, precizan i inteligentan način ismijavala tadašnju komunističku vlast, što su naravno gledatelji prepoznali. Ali nažalost i ovi drugi, pa su je na sve moguće načine pokušali maknuti - kaže Marin Marušić, rukovoditelj produkcijskog Odjela kulture HRT-a.

Gledatelji će moći gledati 1. siječnja 2019. na HTV1 u 20.05 sati, poručila je Maja Gregl, urednica u Dramskom programu HRT-a.

VIDI OVO! Meghan Markle otkrila: Kraljevska beba stiže uskoro!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija