Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nasljednica svog bogatstva bila je proganjana dušama mrtvih

None Foto: 24sata/Show 4

Kuća koju su gradili duhovi. Tako su svi zvali to velebno sedmerokatno zdanje kojeg je ekscentrična bogatašica gradila desetljećima. Građevina s vratima koja vode nikamo

Film 'Winchester' donosi radnju inspiriranu stvarnom osobom, Sarah Winchester (Helen Mirren). Ta ekscentrična nasljednica bogatstva stečenog proizvodnjom oružja bila je uvjerena da je progonjena dušama onih koji su ubijeni puškom Winchester, tj. winchesterkom.

Foto: Twitter/Screenshot

Prema legendi, Sarah je vjerovala kako će ostati živa dokle god bude gradila svoju kuću. Stoga je neprekidno radila na kući, vjerujući da će ju, ako prestane, duhovi ubijenih progoniti i na kraju ubiti. Na koncu je kuću gradila punih 38 godina. No njezina gradnja bila je i pomalo bizarna s obzirom na to da se razna vrata i prozori otvaraju u zidove ili jednostavno ne vode nikamo. Ili nije bila bizarna, već je sve to bilo jako smišljeno kako bi se onesposobili duhovi ubijenih.

Film se snimao na autentičnoj lokaciji, što je bilo izuzetno teško i komplicirano filmskoj ekipi s obzirom na skučenost kuće. Ipak, u igri su sada već iskusni redatelji, braća Michael i Peter Spierig. Taj dvojac nas je iznenadio svojim prethodnim filmovima, 'Predodredište' te 'Jigsaw' (nastavak franšize 'Slagalica strave'), pa nema razloga da ne očekujemo dobar uradak i ovaj put.

U glavnim ulogama su legendarna Helen Mirren i Jason Clarke te Sarah Snook, a film u kina dolazi tijekom proljeća naredne godine.

Tema: FILM

Komentari (1)
  • Jedva sam ćekao ovaj film. Prava misterija. Skinuti ču ga s interneta čim izađe.

    19. 12. 2017,   21:36