Obavijesti

Show

Komentari 12

‘Ne pjevamo u gaćicama kao kolege, ali nismo još za baciti’

‘Ne pjevamo u gaćicama kao kolege, ali nismo još za baciti’
5

POVRATAK OTPISANIH Bend D’legendes osnovali su Kićo Slabinac, Željko Krušlin, Darko Domijan i Duško Lokin. Već godinu dana nastupaju u Sloveniji i Hrvatskoj

VIDEO

Kićo Slabinac (69), Željko Krušlin (57), Darko Domijan (61) i Duško Lokin (70) osnovali su bend D’legendes. Šokiralo ih je što im prvi singl “Hej, ti” vrti toliko radiopostaja.

- Kad je koji od nas zadnji put uopće bio na top listi - pita se Duško Lokin.

Već godinu dana nastupaju zajedno u Sloveniji i Hrvatskoj, a sad su si dali i ime. Uskoro im izlazi CD na kojemu će, uz novi singl, svaki od njih otpjevati tri nove pjesme.

- Nemamo kruha, a igara koliko hoćeš. Složili smo koaliciju jer nam se toliko djece rodilo na estradi da se moramo spojiti u kompaktnu masu koja može izdržati nasrtaje mladih - rekao je Kićo Slabinac i dodao da su ti mladi u prednosti jer pjevaju u gaćicama.

- Mi to u našim godinama ne možemo. Svi ti hitovi koje smo pjevali vezivali su ljude, rađale su se ljubavi, brakovi i djeca. Želimo ih podsjetiti da još postojimo - pojašnjava bećar Kićo Slabinac zašto su osnovali bend.

- A onima koji su se razveli njima se ispričavamo jer su se baš uz naše pjesme ženili - kaže Željko Krušlin.

Domijan, koji ima odvjetnički ured, jednom paru je obilježio i vjenčanje i razvod.

- Kad je izašla ‘Ulica jorgovana’, pjevao sam je na svadbi. Nekoliko godina poslije došao mi je mladoženja i tražio da ga razvedem. Baš je mene htio. Na razvodu mu nisam pjevao, ali sam dobro naplatio - prisjeća se pjevač i odvjetnik.

Sva četvorica uživaju kad čuju da mladi u publici znaju tekstove njihovih pjesama iz 70-ih.

Glazbene suradnje poput njihove, ističu, nisu neobične. Lokin i Slabinac su 1977. snimili duet “Imena se moga sjeti”. Sad su se, kažu, proširili pa umjesto u duetu nastupaju u kvartetu.

- Svi ćemo raditi svoje koncerte, ali nastupat ćemo i u grupi. Kombinirat ćemo svirke. Već na ljeto slijede koncerti na moru, a Zagreb čuvamo za kraj - najavljuje Duško Lokin.

Tekst za pjesmu “Hej, ti” napisao je Kruška, no sudjelovali su, kažu, i ostali. Slabinac, Lokin, Domijan i Krušlin u njoj pjevaju refren jednog svojeg hita. Na radijskim postajama pjesma je postala popularna u samo tjedan dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane