Obavijesti

Show

Komentari 4

Ne smeta me što se na srpskim prosvjedima pjeva moja pjesma

Ne smeta me što se na srpskim prosvjedima pjeva moja pjesma
5

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj 'Ay Carmela' postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije...

VIDEO

Glazbenik Darko Rundek (63) poručio je kako nema 'ništa protiv' što se njegova pjesma 'Ay Carmela' pjeva na prosvjedima '1 od 5 milijuna' koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je 'kojim slučajem koriste neki fašisti'.

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj 'Ay Carmela' postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.

Zagreb: Darko Rundek & Ekipa održali koncert u Tvornici kulture

- Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao - rekao je Rundek.

Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7.  ožujka u beogradskom Domu omladine bit će manifestacija 'Dani Darka Rundeka u Beogradu'.

Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane. 

DRAMA U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princ Harry izjavio da dijete nije njegovo? 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac