Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neesonu zbog rasističke izjave zabranili da dođe na premijeru

None Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL 5

Cijeli slučaj silovanja dogodio se kada je Neeson bio u dvadesetima te je naglasio kako izjavom nije htio povrijediti nijednu rasu, o čemu je otvoreno progovorio na televizijskoj emisiji 'Good Morning America'

Nakon što je početkom tjedna na press konferenciji povodom predstavljanja filma 'Cold Pursuit' šokirao javnost rasističkom izjavom, glumac Liam Neeson (66) nije se pojavio na crvenom tepihu u utorak na premijeri filma u New Yorku. Odluku da se ukine ceremonija 'crvenog tepiha' donijeli su organizatori kako se zvijezda filma ne bi morala suočiti s pitanjima novinara. 

53rd Golden Camera Awards Ceremony | Autor: Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL Foto: Daniel Reinhardt/DPA/PIXSELL

Neeson je neugodno iznenadio fanove izjavom da je prije 40-ak godina krenuo u osvetnički pohod nakon što mu je voljena osoba silovana. 

- Ona se sa silovanjem nosila na nevjerojatan način, ali moja prva reakcija je bila da sam je pitao zna li tko joj je to učinio. Nije znala. Pitao sam koje je rase bila ta osoba. Rekla je da je bio crnac. Sišao sam dolje i hodao uokolo s palicom, u nadi da će mi netko prići - rekao je Neeson. Dodao je kako je hodao tjedan dana nadajući se da će neki 'crni gad' izaći iz nekog puba i pokušati ga napasti kako bi ga mogao ubiti. 

Foto: Twitter/Screenshot

- Bilo je užasno. Ali naučio sam lekciju iz toga, naposljetku sam pomislio kog vraga radim. Shvaćam tu potrebu za osvetom, ali iz tog se rađa samo nova potreba, samo ubijanje i ubijanje - zaključio je Neeson.

Cijeli slučaj dogodio se kad je Neeson bio u dvadesetima te je naglasio kako izjavom nije htio povrijediti nijednu rasu, o čemu je otvoreno progovorio na televizijskoj emisiji 'Good Morning America'. 

53rd Golden Camera Awards Ceremony | Autor: Christian Charisius/DPA/PIXSELL Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

- Taj incident dogodio se prije gotovo 40 godina. Nikad neću zaboraviti kako sam se osjećao u tom trenutku. Bio je to ponajprije nagon za udarcem i osvetom. Četiri ili pet puta izašao sam van i tražio kog ću prebiti. Nakon toga sam uhvatio samog sebe u tome što radim. Otišao sam se ispovjediti kod svećenika - ispričao je u emisiji. 

OPTUŽILI GA ZA RASIZAM Liam Neeson šokirao javnost: 'Htio sam ubiti tog crnog gada'

- Nisam rasist. Nisam je isključivo pitao koje je rase bila ta osoba. Pitao sam je i za visinu i težinu, boju kose, boju očiju - rekao je Neeson. 

BAŠ NEODOLJIVI: Ovo su 3 najseksi horoskopska znaka, a kad jednom padnete na njih, teško ćete se izvući...

Komentari (34)
  • Pa da je bio bjelac u pitanju...opet bi rekao ,,bjeli gad" dali bi i tada dusmani spominjali rasizam??? Nevidim nista sporno u ovoj izjavi...

    6. 2. 2019,   09:31
  • Točno sam prekjučer rekla da nije ništa krivo rekao, ali će zbog toga vjerojatno završiti kao Mel Gibson! I eto ga!

    6. 2. 2019,   09:38
  • jedini rasizam u današnjem modernom svijetu je rasizam prema bijelcima,ovo je nakaradno što se događa u americi

    6. 2. 2019,   09:17