Obavijesti

Show

Komentari 0

'Neka tajna veza': Zapjevala je u čast Jadranke Stojaković...

'Neka tajna veza': Zapjevala je u čast Jadranke Stojaković...
3

Upravo pjesmom 'ima neka tajna veza', koju su napisali Duško Trifunović i Goran Bregović započinje Elmina 'čarolija' kao hommage nezaboravnoj Jadranki Stojaković

VIDEO

Iz sjajne interpretacije pjesme 'Što te nema' Jadranke Stojaković rodio se projekt 'Neka tajna veza - Elma pjeva Jadranku'. Kavana hotela Palace u utorak je bila pretijesna za sver koji su došli poslušati Elmu Burnić na promociji njenog najnovijeg projekta. Do čega, kako to obično biva, došlo posve slučajno.

Presudila je ta posebna izvedba, uz pratnju Paula Kempfa na Hammondu, koja je zapela mnogima za uho. Ostalo je, reklo bi se, povijest. Rodila se 'Neka tajna veza - Elma pjeva Jadranku'. Burnić donosi 12 Jadrankinih pjesama koje su ostavile traga među mnogim generacijama, a to potvrđuje i izniman interes za ovaj projekt.

Elma ih izvodi emotivno, senzualno, glasovno besprijekorno, a pratnja je gitaristički decentna. Neka tajna veza nije slučajan odabir naziva projekta nego rijetko precizno opisana Jadrankina i Elmina sličnost umjetničkog, pa i osobnog senzibiliteta. I upravo tom pjesmom, 'Ima neka tajna veza', koju su napisali veliki Duško Trifunović i Goran Bregović, počinje ova čarolija kao hommage nezaboravnoj Jadranki Stojaković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sinoćnju promociju ovog projekta posjetili su brojni Elmini kolege i prijatelji poput doajena glazbene kritike Pece Popovića i Zlatka Galla, Hrvoja Markulja, direktora zagrebačkog festivala šansone, menadžericeLidije Samardžije, američke producentice i redateljice Jude Ray. Za atmosferu u ostatku večeri pobrinula se sama Elma sa svojim Filmmusicorkestrom koji su opet raspjevali publiku. Svoj premijerni zagrebački koncert Elma najavljuje na Kuršlus festivalu unplugged glazbe u SC-u i to kao vrlo ekskluzivan nastup 30.11. točno u 12 sati s 12 Jadrankinih pjesama u predivnom prostoru Francuskog paviljona Studentskog centra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'