Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nenad Bjelica: Senka je glavna u kući, pa bira mi čak i odjeću

None Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL 7

Dinamov trener priznaje da njegovoj supruzi nije nimalo lako. Praktički žive odvojeno, a brine baš o svemu kako bi se suprug mogao posvetiti momčadima koje vodi

Za Valentinovo će Senka i Nenad Bjelica (47) biti razdvojeni. No u mislima će Dinamov trener biti s voljenom suprugom s kojom je 24 godine i s kojom ima dva sina.

KONGRES TRENERA Bjelica najbolji trener Europe! Predavao o Dinamovom napadu

Foto: 24sata.hr

Upoznala ih je 1995. Nenadova sestra Snježana. nakon dvije godine su se vjenčali i od tada traje idila samozatajnog para. Senka sa sinovima Luanom (14) i Lukom (21) živi u Klagenfurtu.

- Supruga se brine za sve. I u kuhinji je, naravno, ona glavna. Čak me i odijeva supruga, uz odijelo je tu najčešće i bijela košulja - priznao je nedavno Nenad.

docek osijek | Autor: Krunoslav Petric/PIXSELL Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Priznaje Dinamov trener kako razumije da Senki nije nimalo lako. Praktički žive odvojeno, a brine baš o svemu kako bi joj se suprug mogao posvetiti momčadima koje vodi.

- Ona se i za selidbe brine, tako je bilo i sad kad sam dolazio u Dinamo. Sjajno se snalazi u svemu tome i jako sam joj zahvalan - kaže bivši hrvatski reprezentativac.

POKVARENI TELEFON Lecjaks: Bjelica me nije pitao za savjet, valjda ga ne treba...

Bjelica je rođen u Osijeku, gdje je započeo nogometnu karijeru. Put ga je nakon dvije sezone u matičnom klubu odveo u Španjolsku, 1993. otišao je u Albacete. Potom je otišao u Betis, klub iz Seville, gdje im se rodio prvi sin Luka.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL/HNK Hajduk

- Luka je već završio nogometni menadžment, sad je upisao vođenje u vrhunskom sportu. On već ima licenciju za vođenje mlađih uzrasta. Do prošle je godine igrao nogomet, igrao je u trećoj ligi, za Austriju Klagenfurt - rekao je Bjelica i nastavio:

- Jako ga zanima trenerski posao, ponekad zna doći i na moje treninge da vidi kako ja to radim.

PREPORODIO PLAVE Bjelica: Iz Dinama ne idem ni da mi ponude 8 milijuna eura

Iz Španjolske su se na dvije sezone vratili u Osijek, pa 2001. otišli u Njemačku, gdje je Nenad igrao u Kaiserslauternu.

- U Njemačkoj nam se rodio drugi sin Luan, u Homburgu. On, uz hrvatski jezik, govori još tri, Luka ih zna pet, a ja šest. Uz hrvatski jezik govorim njemački, engleski, talijanski, španjolski i poljski, a sad počinjem učiti francuski - otkrio nam je Dinamov trener.

Foto: Antonio Bevanda/24sata

Bio je trener i u Italiji, u Speziji. Tamo su kupili psa, labradora.

- Zove se Rocky Balboa. Ima talijansko ime jer sam tad tamo radio. On je sad član obitelji - objasnio je.

NAJAVA Bjelica: Kod nas je puno bolja atmosfera nego u Fenerbahčeu

Svaki slobodan trenutak koriste kako bi obitelj bila zajedno. Sad kad je Nenad u Dinamu, lakše im je nego kad je bio u Poljskoj. Ako Senka dođe u Zagreb, obavezni su izlazak na večeru te šetnje ili odlazak u prirodu. Omiljeno štivo su mu knjige o sportašima. Kaže da njih čita kako bi postao bolji. Voli se Bjelica opuštati uz tenis, ali ne i puštati, pa makar mu bio sin s druge strane mreže.

press | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

- Volim tenis, najpoznatiji mi je protivnik baš sin. Nema nikakvog popuštanja, ne volim izgubiti ni na treningu, kamoli na tenisu od sina. Ja pobjeđujem - oštar je Bjelica.

PREKID NA VALENTINOVO: Neke znakove zodijaka čeka najgori scenarij

Komentari (22)
  • Sve 5. Sad je dobro. Kod prvog kiksa će ti Hrvati pokazati i kakvi su. Naravno uz ergelu uvredljivih riječi.

    14. 2. 2019,   07:08
  • Kako zavidim ženama sportaša žive ko kraljice. Ništa ne moraju raditi samo peglati kartice.

    14. 2. 2019,   07:51
  • Zašto nogometaši redom ističu "žrtve" svojih žena? Imaju li uopće percepciju kako žive ostale žene, koje uz muževu karijeru još i rade? A usput kupuju mužu i odjeću. U glavnom bez kravate.

    14. 2. 2019,   08:08