Obavijesti

Show

Komentari 13

Nepoznati Cobain: Visio je kod Hrvata i trošio tisuće na heroin

Nepoznati Cobain: Visio je kod Hrvata i trošio tisuće na heroin
9

SMRT KOJA JE POTRESLA SVIJET Kurt Cobain, legendarni frontmen Nirvane prije više od dva desetljeća pucao si je u glavu i preminuo. Danas bi proslavio 51. rođendan

VIDEO

Frontmen benda Nirvana počinio je samoubojstvo 5. travnja 1994. godine. Pucao si je sačmaricom u glavu u svojem domu u Seattleu, a pokraj njegovog tijela pronađeno je oproštajno pismo napisano crvenom tintom i posljednji album benda naziva 'In Utero'.

U trenutku njegove smrti Nirvana je bila na vrhuncu popularnosti, a Kurt Cobain je bio predvodnik cijele jedne generacije. Iza sebe je ostavio kćer Frances Bean Cobain (25) i suprugu Courtney Love (53). Legendarni glazbenik danas bi proslavio 51. rođendan. 

Pixsell

Ipak, sve ove godine često su se javljali oni koji su glazbenikovo samoubojstvo dovodili u pitanje, a sada je tim stručnjaka revidirao sve poznate činjenice o smrti velikog glazbenika.

Jedan od njih bio je dr. Michael Hunter koji tvrdi da je Kurt u organizmu imao smrtonosnu dozu heroina, na koji je trošio oko 5000 kuna dnevno. Na drogu se 'navukao' kao tinejdžer zbog, navodno, problema s leđima i želucem, a kasnije se njegova ovisnost otela kontroli.

Cobain je umro kada je imao 27 godina i jedan je od slavnih koji su završili u neslavnom 'Klubu 27'.

Mali je bio normalan dok nije upoznao Courtney

Chris, kasnije Krist Novoselic (52), bio je gitarist jedne od najpopularnijih grupa u povijesti. Podrijetlom s dalmatinskog otoka Iža, odakle je njegov otac otišao živjeti u Seattle, Krist je bio jedan od dvaju osnivača Nirvane. Početkom osamdesetih čak je proveo godinu dana u školi u Zadru. Odrastao je s Kurtom Cobainom u Aberdeenu, malom mjestašcu u državi Washington, a Kristova pomajka Suzanne išla je s Kurtovom majkom Wendy u školu. 

Kurt je bio generacija s Kristovim bratom Robertom, a kad im je jednog dana došao u posjet čuo je glasnu muziku, onu koju je slušao Krist. Od tada su on i Krist postali i ostali najbolji prijatelji. Rastavila ih je Kurtova smrt.

- Sjećam se toga dana. Krist je bio kod nas doma a Kurt u Seattleu. Bila je vijest na radiju, a Krista su zvali na telefon da ga dođe identificirati. Potreslo ga je to jako, zamolio je da ga ja odvezem u Seattle. Nisam mogao vjerovati da je to učinio - rekao je prije nekoliko godina u intervjuu Kristov otac, koji se vratio živjeti na Iž. Dodao je kako Kurt nije bio depresivan, iako javnost možda ima drugačiji dojam.

PA/Pixsell

- Nije uopće bio niti tužan niti depresivan. Bili su sretni kad im je krenulo. Sjećam se, Chris me zvao na telefon iz New Yorka kad su gostovali u showu Saturday Night live da ih gledamo, bio sam jako ponosan. Ostajali smo budni gledati i njihove nastupe na MTV-u, pa tko ne bi? Mali Kurt je bio normalan sve dok nije upoznao onu Courtney - dodao je Kristov otac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin