Obavijesti

Show

Komentari 4

Nered o glazbi i obitelji: 'Svoje sam klince navukao na hip hop'

Nered o glazbi i obitelji: 'Svoje sam klince navukao na hip hop'
5

Reper je glazbenu karijeru ‘pauzirao’ zbog obitelji, a Karlu, Korini i Klari pušta samo ‘pristojne’ pjesme iz svog opusa

VIDEO

Dobar reper mora imati karizmu, osjećaj za ritmiku, vještinu i priču. Mora znati o čemu priča i zašto to priča, govori nam Marko Lasić (40) kojeg publika zna pod umjetničkim imenom Nered.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

NERED RAP CAMP 00:18

Zagrebački pjevač s Marinom Ivanovićem Stokom (38) pokrenuo je hip-hop scenu devedesetih godina u Hrvatskoj, a njihove pjesme ‘Vrijeme je’ i ‘Spremni za rat’ bile su kritika tadašnjoj domaćoj političkoj sceni. 

- To su bila druga vremena. Mi smo predstavljali kritiku društvu, dok je danas druga priča. Nove generacije imaju neki svoj đir, a to je ono što se prenosi na glazbu - komentira Nered današnju glazbenu scenu na kojoj je posebno popularan trap, stil hip-hopa koji se razvio 90-ih na američkom jugu, a posljednjih nekoliko godina dominira i Balkanom. 

Iako se na neko vrijeme povukao s hrvatske glazbene scene, Nered je prošle godine sa Stokom održao ‘povratnički’ koncert u Domu sportova, a karte su planule u samo nekoliko dana. Muzika je uvijek bila dio njegova života, otvoreno nam je priznao, no trenutno mu je na prvom mjestu obitelj. 

- Tata sam troje djece i nemam više vremena intenzivno se baviti glazbom jer ju previše volim da ne bi u tome bio sto posto. Muzika je dio mene, ja sam dio tog kruga i to se neće promijeniti - objašnjava glazbenik i strastveni navijač kluba hokeja na ledu koji je oduvijek htio imati veliku obitelj. Supruga Jelena, sin Karlo (9) te kćeri Korina (4) i Klara (2) najveća su mu podrška u životu, a djeca vole slušati i njegove pjesme.

- Slušaju moje pjesme, više navijačke poput ‘Srce vatreno’ nego klasičan rap. Ne smijem im to još pustiti - u šali priča Nered. U travnju 2017. godine glazbeniku je operacijom odstranjen tumor s mjehura, a danas se potpuno oporavio.

- Bio je to jedan jako ružan period, ali danas je sve u redu. Ono što te ne ubije, to te ojača. Zdravije živim, ali svakodnevica je takva kakva je i tjera te da si aktivan, da radiš i stvaraš. Dokle god bude tako, ja ću biti dobro - zaključio je glazbenik.

Dobrih repera, odnosno trapera na hrvatskoj sceni nikad dosta pa tako i Nered poziva sve one koji se vide u glazbi te smatraju da imaju sve što jedan kvalitetan reper treba imati, da se prijave na prvi hrvatski hip hop talent show 'Rap camp'. 

Stoka, Fil Tilen (31) i slovenski glazbeni producent Raay biraju kandidate u svoje timove koji će iz tjedna u tjedan morati što bolje odraditi zadane izazove. Pobjednik se bori za nagradu 100.000 kuna, a prijaviti se možete do 14. listopada na rapcamp.24sata.hr.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

10:33

PRINC HARRY ŠOKIRAO JAVNOST OVIM POTEZOM: 'Ne želim da Meghan završi kao moja majka'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu