Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nezaboravne: Ovo su reklame kojih se sjećamo s nostalgijom

None Foto: Screenshot

Reklama o grudnjaku koji savršeno pridržava žensko poprsje bila je jedan od najgledanijih promidžbenih spotova. S druge strane, neke reklame kao što je ona za Ledolinu, graniče s umjetnošću

Promidžbeni program najgora je noćna mora svakog gledatelja koji pokušava gledati film na televiziji. Iako danas često ne možemo dočekati njihov kraj, reklame su nekad bile nešto što se zaista gledalo.

Pipi

U legendarnoj reklami za gazirani sok od naranče mnogi pamte lijepu manekenku Anu Sasso.

Čarape Udarnik

- Prave cipele možda nećete naći, ali čarape da - govori glas u reklami u kojoj je glavni glumac Robert Prosinečki.

Tipi topi

Jedna od omiljenih reklama bila je i ona za krpu koja može obrisati baš sve.

Stojadin

Zastava 101 bila je 'neuništivi' automobil koji se mogao 'probijati' kroz maglu i valove, a u njega je moglo stati sve što ste poželjeli.

Radenska

Reklama pokazuje da se ova mineralna voda trošila 'od Vardara do Triglava' dok se u pozadini čuju stihovi 'Radenska nas spaja'.

Grudnjak

Jedna od najprovokativnijih reklama u bivšoj državi promovira nezaobilazni ženski odjevni predmet. U prvom planu su ženske grudi koje neobuzdano skakuću bez odgovarajućeg grudnjaka.

Pepermint

- Za sve nas i za svaku zgodu, daje sigurnost svima - upečatljivi su stihovi pjesmice koja svira u reklamnom spotu bombona kojeg još i danas obožavaju generacije.

Cedevita

Šarena reklama za Cedevitu mnogim ljubiteljima tog pića je još i danas ostala u sjećanju.

Eva

Bezvremensku reklamu za filetiranu ribu u konzervi obožavali su oni najmlađi, a glavni lik neodoljivo je podsjećao na Popaja.

Agrokoka

'Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje' stihovi su pjesme jedne od najupečatljivijih reklama svih vremena.

Ledolina

Pjesmu za reklamu o omiljenom sladoledu mnogih klinaca i klinceza napisao je legendarni Arsen Dedić.

Slatka tajna

I ova slastica za djecu često se reklamirala na televiziji. Glavnu ulogu u reklami za Slatku tajnu imao je glumac Mladen Crnobrnja.

Kinderlada

Namaz koji vole sve generacije ostat će zapamćen zbog legendarne kravice. Ona krasi šalice koje još i danas ima gotovo svako domaćinstvo.

Komentari (93)
  • Reklame su odraz kakvo nam je gospodarstvo i industrija, danas se reklamiraju tablete i mobilne tarife.

    26. 5. 2017,   20:59
  • Ja se sjecam one di moljac proba tkaninu pa kaze fuj i ode. Nakon toga neki bradati lik se izdere KAMFO! PROTIV MOLJACA!

    26. 5. 2017,   20:26
  • Meni je bila jedna od najboljih reklama ona za miris Hardy. Ona lijepa žena pokraj željezničke stanice i pjesma...What difference a day makes, twenty four little hours...

    26. 5. 2017,   21:03