Obavijesti

Show

Komentari 10

Ni četnici nisu uplašili 'Bonda': 'Idem u Hrvatsku iako se puca'

Ni četnici nisu uplašili 'Bonda': 'Idem u Hrvatsku iako se puca'
2

Legendarni irski glumac Pierce Brosnan na jesen bi trebao opet snimati u Hrvatskoj. Prvi put je tu bio 80-ih kao televizijska zvijezda, a drugi put usred Domovinskog rata, kad se mnogi ne bi usudili...

VIDEO

Pierce Brosnan (64) i ekipa mjuzikla 'Mamma Mia' na jesen bi navodno trebali doći na Vis, gdje će se snimati nastavak superuspješnog glazbenog spektakla iz 2008. godine. Legendarnom 'Jamesu Bondu' Brosnanu to će biti već treće snimanje u Hrvatskoj.

Sredinom 80-ih Brosnan je bio jedan od glavnih kandidata za nasljednika Rogera Moorea u ulozi tajnog agenta 007. Njegov angažman bio je siguran posao, ali sve je propalo zbog Brosnanovih obveza u popularnoj seriji 'Remington Steele'. Umjesto Brosnana 'dozvolu za ubijanje' preuzeo je Timothy Dalton, a irski ljepotan je nastavio televizijsku karijeru. Američki mediji su ga već bili prozvali 'kraljem miniserija'.

Jedan od takvih važnijih projekata bila mu je ekranizacija čuvenog romana Julesa Vernea 'Put oko svijeta za 80 dana'. Brosnan je glumio glavnog junaka, poduzetnika i pustolova Philleasa Fogga.

Megaprodukcija je obuhvaćala snimanje u brojnim krajevima svijeta, od čega je čak pet lokacija bilo u bivšoj Jugoslaviji. Brosnan i Pythonovac Eric Idle, koji je glumio njegovog pomoćnika Passpartouta, tako su se dizali balonom iz pulske Arene, vozili vlakom po hrvatskim prugama i jurcali razorenim 'Parizom', kojeg je za potrebe serije odglumila Rijeka.

 

- Sve smo snimili za 70 dana, tako da se serija mogla zvati i Put oko svijeta za 70 dana – šalio se tada Brosnan, kojem je teško padala odvojenost od supruge Cassandre, koja se tih dana borila s rakom.

Nažalost, bitku nije dobila i preminula je u prosincu 1991. godine. Shrvani Brosnan utjehu je opet našao u televizijskom radu. Nedugo nakon Cassandrine smrti počele su pripreme za televizijski film 'Vlak smrti', koji se trebao 1993. snimati u Sloveniji i Hrvatskoj. U to doba u našoj je zemlji bjesnio rat, ali producente to nije pokolebalo i filmska ekipa je stigla u Zagreb. Brosnanu su prijatelji savjetovali da ne ide u ratom zahvaćenu zemlju, u kojoj svakog dana padaju stotine granata. No Pierce ih nije slušao.

- Poveo sam sa sobom i 9-godišnjeg sina Seana. Unajmio sam tutora i dadilju da se brinu o njemu dok ja snimam scene po starim tunelima. Svi su me pitali 'Zašto ideš u Hrvatsku snimati film, pa tamo se puca?' Noć prije polaska u Los Angelesu su bili veliki neredi. U odnosu na to Hrvatska mi se činila kao jako cool mjesto - objasnio je Brosnan, koji je u zagrebačkom hotelu sretao puno hrvatskih vojnika.

- Naravno da smo osjećali da je rat blizu. Vojnici su bili smješteni i u našem hotelu i bilo je malo čudno ujutro se spremati na snimanje i shvatiti da nosim maskirnu uniformu sličnu onoj koju nose hrvatski vojnici – opisao je tada Brosnan za LA times.

Osim Brosnana u filmu su glumili Baywatch djevojka Alexandra Paul, Patrick Stewart (Picard iz Zvjezdanih staza i profesor X iz X-mena) te legendarni 'Drakula' Christopher Lee.

'Vlak smrti' nije bio veliki hit, no dvije godine kasnije Brosnan ipak postaje novi James Bond i njegova će karijera dobiti veliki zamah. Agenta 007 je od 1995. do 2002. glumio četiri puta, a zatim se okrenuo drugim projektima i pokazao da dostojanstveno stari, uz svoj neizostavni šarm. 'Mamma mia' bila mu je jedan od uspješnijih post-bondovskih projekata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu