Obavijesti

Show

Komentari 49

'Nisam uspio napisati hit Lidiji Bačić ni Severini, ne znam to'

'Nisam uspio napisati hit Lidiji Bačić ni Severini, ne znam to'
7

O glazbenoj karijeri, Porinima, kolegama sa scene, politici i slavi splitski reper Vojko V (34) razgovarao je s voditeljem Aleksandrom Stankovićem (48)

VIDEO

Splitski reper u petak je osvojio čak tri Porina u Rijeci, a već u nedjelju je gostovao kod Aleksandra Stankovića (48) u emisiji Nedjeljom u 2. Za razliku od gostovanja u spotu za 'Kako to', ovog puta Vojko V (34) je zaista bio gost emisije. 

- On je kao neki rap Mišo Kovač, ljudi pjevaju masovno njegove pjesme - izjavio je njegov kolega sa scene, Edo Maajka (40) u prilogu prije samog razgovora. Novi glazbeni heroj milenijalaca, kako mu tepaju, nije se složio s time kako ga ne mogu razumjeti stariji od 30 godina. 

- Slušaju me i stariji ljudi, možda oni ne mogu skužiti sve fore, ali vole me svejedno - priča Vojko i pokazuje studio u kojem nastaju hitovi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Reper se odlučio osvrnuti i na kritiku da nije politički angažiran te pojasnio što su ustvari trap cajke, hibridi turbo folka i rap muzike. 

- Mladima to više nije interesantno. Ako si kao mlada osoba u politici, u nekoj stranci, meni to nije normalno. Svi oni pokušavaju samo zadržati svoje stranačke interese, ne zanima me to - dodaje i pojašnjava da ne želi da se gura ni lijevo ni desno.  

Trap cajke, relativno novi fenomen na Balkanu nešto su što je logičan slijed događaja u glazbenoj industriji na ovim prostorima. 



- Tamo su novci. Ovi koji sad zarađuju veliku lovu su prije bili u rapu i shvatili da tu neće uzeti ozbiljan novac. To su i dalje cajke, samo što ovi koji ih slušaju misle da su manje seljačine jer čuju autotune na refrenu - secira scenu reper. 

Sa Stankovićem je odlučio podijeliti i neke od doživljaja s nedavne dodjele nagrada Porin. 

- Huljić mi je poslao poruku 'Vidiš što sam ti omogućio' kad sam osvojio Porina, on je humorističan tip. Grašo je sjajan pjevač i to se baš vidi na probi. Ja sam u kategoriji najbolje muške izvedbe bio nominiran s Markom Toljom i Grašom, meni je to bilo neugodno, oni su baš ozbiljni pjevači, ja recitiram - komentirao je Vojko. 

Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...
Vojko pobjednik večeri: Reper dobio tri Porina, a Grašo dva...

Sa slavom se nosi dobro. Nema problem s time da ga se smatra estradnjakom, ali smeta mu nešto drugo. 

- U dućanu mi govore NE MOŽE kad tražim kruh ili mlijeko, onda ja napravim ovu svoju facu pa shvate da im nije neka fora - dodaje. 

U ranijim stadijima karijere bio je uspješan, ali nije uspio doći do šire publike. Repao je u bendovima Dječaci i Kiša metaka, čak i razmišljao da se prestane baviti glazbom.  

- Dječaci su se raspali jer smo postali prerazličiti likovi, meni je bolje u solo karijeri. S pretprošle Nove godine sam se vratio pijan doma i krenuo s programiranjem, mislio sam napustiti muziku skroz. S obzirom na to da se bavim rapom na hrvatskom, moje tržište mora biti ovdje, ali da se bavim strukom otišao bih vani - priznaje Vojko te pojašnjava kako ukočenost pred nastupe rješava kojom čašicom viskija. 



O Thompsonu nije želio puno, ali Stanković je inzistirao. 

- Mene samo zanima koliko je njegova PR služba inspirirana Gospodarom prstenova. Muzika kao takva mi ne paše - priznao je reper, kojeg unatoč trenutačnoj popularnosti malo ipak brine kako će s 50 godina i sijedom bradom repati i skakati pred klincima.

Pokretanje videa...

00:33

ŠOKIRALI HANU IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Gospođo, dođite na policiju, dobili smo snimku vašeg incidenta'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'
'TKO TO TAMO PJEVA'

Sestra Stele Rade osvojila 5000 eura, a pojavile su se i ljubavne iskre? 'Pričat ćeš s njim kasnije'

Natali Rade u posljednjem izazovu u showu 'Tko to tamo pjeva?' eliminirala je imitatoricu Abbe. Zatim je na kraju lutkar donio 5.000 eura
Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700  €'
ZADAR PRETVORILI U MOSUL

Hollywood je stigao u Zadar, a stanari odobrili: 'Samo nek' oni snimaju, dali su nam po 700 €'

Zadarski kvart Voštarnica danima je bio zatvoren za parkiranje, a dio centra grada preko noći pretvorio se u irački Mosul. Stanari nam otkrivaju kako je to biti u žiži zbivanja...