Obavijesti

Show

Komentari 9

Niti ne zaslužujemo ništa drugo osim tih zavijanja

Niti ne zaslužujemo ništa drugo osim tih zavijanja
3

Iako Severinini glazbeni uratci neće ući u povijest, ona se kroz 20 godina karijere nametnula kao uspješan brand na domaćem i susjednim tržištima

VIDEO

S nepunih 18 godina 1989. za Orfej je izdala prvi album “Severina”, a prvi veći hit imala je 1993. godine s pjesmom “Dalmatinka”. Prije deset godina Severina je zahvaljujući Vatrenima postala Seve Nacionale. Njezinu kazetu s pjesmom “Djevojka sa sela” Vatreni nisu vadili iz kazetofona. Slaveći treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, naizust su znali riječi te pjesme. Svoj seksepil gurnula je u prvi plan 2001. godine postavši vjerna kopija Mariliyn Monroe. Tek tada njezini su se albumi počeli vrtoglavo prodavati. Sociolog Dražen Lalić Severinin uspjeh ovako objašnjava : “Ona je žena našeg doba. Samosvjesna je i uspješna. Severina predstavlja žensku moć i koristi se prednostima svog spola u poslu koji radi”. Glazbeni kritičar Darko Glavan smatra da je na sceni opstala dvadesetak godina zahvaljujući svojoj osobnosti.
- Ona ne ovisi o manipulacijama menadžera i vlasnika diskografskih kuća nego sama pametno upravlja svojom karijerom - govori Glavan. Najviše naslovnica Severina je imala prije četiri godine. Tada je u javnost procurio njezin 11-minutni pornić s hercegovačkim poduzetnikom Milanom Lučićem. Dok su joj neki tada predviđali kraj karijere, ona je šalama na svoj račun zadržala status zvijezde.
- Kad bi nas dovoljno htjelo slušati operu, Severina bi je pjevala. Ovako, dobivamo što zaslužujemo, a to su, bojim se, šljokice, silikoni, debilni tekstovi i patetično zavijanje. Baš kako volimo - govori Davor Bruketa iz nagrađivane marketinške agencije Bruketa & Žinić.
- Iako je malo vjerojatno da će povijest zabilježiti bilo koji od njenih uradaka, Severinin rad dobar je indikator trendova mainstream kulture - smatra Bruketa.
- Ako je vjerovati Severininoj procjeni, došlo je vrijeme da folk, koji se gotovo nije mogao čuti u hrvatskim masovnim medijima, dobije pravo javnosti. I Severina je i ovaj put vjerojatno u pravu - zaključuje Davor Bruketa.

BREGINA SVADBA VEĆ JE VIĐENA U POLJSKOJ
Goran Bregović snimio je 1999. album s poljskom pjevačicom Kayah. Izvodila je pjesme Bijelog dugmeta u pratnji Bregovića i Orkestra za venčanja i sahrane. Prodali su više od 650.000 primjeraka, što je apsolutni rekord u Poljskoj. Na promotivnom spotu Kayah je bila u vjenčanici, a Brega je bio kum, no nisu ismijavali crkvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao