Obavijesti

Show

Komentari 8

Nizozemski pobjednik otkrio da je biseksualac i da traži ljubav

Nizozemski pobjednik otkrio da je biseksualac i da traži ljubav
15

Na konferenciji za medije prije finala, Laurence je priznao da je biseksualac. 'Ja sam više od izvođača, živo biće, biseksualac, glazbenik. Ponosan sam na to što sam dobio šansu pokazati tko sam', objasnio je

VIDEO

Pobjednik 64. Eurosonga je Duncan Laurence (25), predstavnik Nizozemske koji je očarao svijet pjesmom 'Arcade'. Nagradu glazbenog natjecanja, kipić mikrofona, predala mu je prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela Netta Barzilai (26).

Prije finala kladionice su Nizozemcu davale čak 51 posto šanse za pobjedu, a iako je zbog sustava glasanja do samog kraja bilo neizvjesno tko će pobijediti. Prema mišljenju žirija pobjednik je trebao biti Šveđanin John Lundvik (36) s pjesmom 'Too Late For Love'. Osvojio je 239 bodova, no publika ipak nije smatrala da je 'briljirao', pa mu je dala 93 boda.

Duncan je od žirija dobio 201 bod, a od publike čak 291 bod. Ti su ga bodovi 'spasili' stoga je na kraju slavio s 492 boda. Time je imao samo 27 bodova više od drugoplasiranog Talijana Mahmooda (26) koji se predstavio s pjesmom 'Soldi'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Duncan Laurence of the Netherlands reacts after winning the 2019 Eurovision Song Contest in Tel Aviv, Israel

Od posljednje nizozemske pobjede na Eurosongu prošle su čak 44 godine. Mladi glazbenik do odluke da će predstavljati Nizozemsku na Eurosongu nije bio posebno poznat ni u svojoj zemlji.

- Dobra stvar je što nisam poznatiji pa će moje sudjelovanje dokazati da ništa nije nemoguće - rekao je Duncan prije početka natjecanja.

Laurence je rođen u Nizozemskoj, a pravo ime mu je Duncan de Moor. Diplomirao je 2017. na Rock akademiji u Tilburgu, a natjecao se u petoj sezoni nizozemske verzije 'The Voice', gdje je stigao do polufinala.

Mentorica mu je bila Ilse DeLange (42) koja je 2014. predstavljala Nizozemsku s pjesmom 'Calm After The Storm' i završila na drugoj mjestu. Tada joj je prvo mjesto 'otela' Conchita (30). Ilse je također slavila s Duncanom u Tel Avivu i bila mu podrška.

Laurenceova priča iza pobjedničke pjesme jako je tužna.

Fanovi Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći...
Fanovi Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći...

- Inspirirala me priča voljene osobe koja je umrla veoma mlada. 'Arcade' je priča o potrazi za ljubavi svog života. O nadi da ćete uloviti nešto nedostižno - rekao je pobjednik prije natjecanja. 

Ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, obožavatelji Eurosonga sumnjali su u Duncanov uspjeh najviše zbog koreografije. Dok se drugi izvođači natječu tko će smisliti ekstravagantniji nastup, Laurence se odlučio za minimalizam - samo klavir i on.

- Držite se svojih snova, jer se snovi ostvaruju. Moj san se upravo ostvario i osjećaj je nevjerojatan. Držite se svojih snova jer nemate što izgubiti - rekao je nakon pobjede i dodao da pobjedu nije očekivao jer se na Eurosongu stvari stalno mijenjaju.

Na konferenciji za medije prije finala, Laurence je priznao da je biseksualac.

- Ja sam više od izvođača, ja sam osoba, živo biće, ja sam biseksualac, ja sam glazbenik, zalažem se za neke stvari. Ponosan sam na to što sam dobio šansu pokazati tko sam - objasnio je Nizozemac.

- Najbitnije je ostati svoj i ne vidjeti sebe kao pobjednika već kao čovjeka. Brinuti o onima koje volimo bez obzira kakvo je vaše seksualno opredjeljenje. Ostati vjeran onom što voliš i onom što te čini sretnim i raditi najbolje što možeš, ali bez osuđivanja drugih. To je moja poruka i da, sanjajte, sanjajte velike snove - poručio je Duncan.

Iako do nedavno Duncan nije bio poznat u Nizozemskoj mladi pjevač je odlučio angažirati menadžera mentorice Ilse, Karima Shawkyja. Prije tri tjedna imao je svoj prvi nastup u Amsterdamu, a u prosincu je zakazao koncerte u Švedskoj, Njemačkoj i Danskoj, piše Gelderlander.

Nizozemski mediji prenose kako je Duncan razmijenio brojeve sa Švedskim natjecateljem John Lundvik, koji je na ovogodišnjem Eurosongu dobio najviše bodova od žirija, kako bi se dogovorili za eventualnu suradnju. Pišu i kako bi Duncan volio ostvariti suradnji sa Švedskim pobjednikom 2015. koji je izveo 'Heroes', Mandom Zelmerlöwom (32).

Fanovi Nizozemca zračnu luku u Amsterdamu 'opkolili' su već u deset sati ujutro, a Duncan dolazak je najavljen u 18 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

BURNA VEZA MEGHAN I HARRYJA: Zaljubili su se na prvi pogled, a rođenje djeteta ih je zbog ovoga promijenilo

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom
EMOTIVNA OBJAVA

Antonia Dora Pleško pokazala svoje roditelje: Njezinu majku usporedili sa slavnom glumicom

Mlada pjevačica pokazala je fotku svojih roditelja s njihova vjenčanja, a onda i svoju. Brojne obožavatelje je raznježila objavom

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka
NISU KRILI SREĆU

Mama Aleksandre Prijović je na njen koncert povela svog dečka

Aleksandra Prijović sinoć je uživala s nekoliko tisuća fanova u Rijeci, a tik do bine bili su njezini baka i djed te mama Borka koja je došla s dečkom