Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nosi im se bijela boja: Bregović i Čolić proslavili bijelo odijelo

None Foto: Pixsell/kolaž 9

Toni Cetinski, Joško Čagalj Jole, Mladen Grdović i mnogi drugi vole nositi i nastupati u bijelim odijelima. Popularizirali su ih Bregović i Čolić. Čak je i trener svih trenera, Ćiro Blažević, u bijelom odijelu slavio Dinamov trijumf

Sašit ću odijelo jedina, da u njemu budem ozbiljan, mirisat ću kao nikada i da vide da sam poseban, pjevao je Joško Čagalj Jole (47). Splićanin je pjesmu “Odijelo” snimio prije deset godina u jednoj garaži, a potom zapjevao i “Nosi mi se bijela boja”.

Foto: PIxsell Jole često na nastupima nosi bijelo odijelo, a i Toni Cetinski (50) na nedavnoj svirci u Šibeniku bio je odjeven u bijelo.

Tony Cetinski odr??ao koncert na tvrÄ?avi Sv. Mihovila u ? ibeniku | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Bijela odijela davnih su godina proslavili Zdravko Čolić (68) i Goran Bregović (69). Dvije estradne legende nisu se zamarale time kome bolje stoji.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL - Mislim da je tu Brega pobjednik! On je od bijelog odijela napravio imidž. Ja ga nosim uglavnom ljeti - rekao je Čola, koji svoje bijelo odijelo rado upotpuni srebrnim šljokičastim tenisicama.

Foto: PIxsell Bregovićev imidž nigdje ne prolazi nezapaženo. Vođa nekadašnjeg Bijelog dugmeta klasiku bijelog odijela rado razbije neobičnim detaljima, poput crnih čarapa i cipela s uzorkom.

Prepoznatljiva bijela odijela bila su jedan od zaštitnih znakova i Josipa Broza Tita. U njegovoj eri u bijelom je odijelu Goran Milić (73) vodio famozni subotnji “Dnevnik”.

tito | Autor: Arhiva Foto: Arhiva Trener svih trenera Ćiro Blažević (84) slavio je Dinamov trijumf u bijelom odijelu. Za svečanije ljetne prigode odijeva svileno bijelo odijelo, a za kavice s prijateljima laneno.

 | Autor: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL Mladen Grdović (60) također je veliki fan bijele boje. U bijelom odijelu snimao je spotove za “Dalmatinca” i “Vinograd”, a Zadranin ne zna reći koliko bijelih odijela ima u ormaru.

 | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Rado ga nose i Dražen Zečić (52), Dino Merlin (56)...

Foto: promo Ni mlađahni bosanskohercegovački pjevač Toni Fišić ne odolijeva vječnom trendu pa je odijelu posvetio i pjesmu. U svojem “Bijelom odijelu” pjeva: “Bijelo odijelo tugu da mi krije, kada svijetu kažem gotovo je”.

Šarmu bijelog odijela ne odolijevaju ni svjetske zvijezde, pa se i Brad Pitt (55) nerijetko pojavljuje u bijelom. Među glazbenicima ga je krajem 60-ih proslavio John Lennon 1969. kad se slikao za omotnicu albuma “Abbey Road” legendarnih Beatlesa. Napravio ga je modni kreator Ted Lapidus u Parizu. Lennon je poslije snimanja odijelo darovao prijatelju Richardu Rossu, vlasniku jednog njujorškog kluba. Ono je nakon Rossove smrti pripalo prvoj Lennonovoj supruzi Cynthiji, a 1996. godine otkupio ga je glazbenik nepoznat javnosti na aukciji u Connecticutu za 46.000 dolara.

Lennonovo bijelo odijelo je 2005. preprodano za 120.000 dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Komentari (55)
 • Grdović je ikona stila 😀

  26. 7. 2019,   08:38
 • odjelo bijelo, nek´me vidi cijelo selo ...

  26. 7. 2019,   07:50
 • samo crno ko kockasti dres Svetinje

  26. 7. 2019,   10:56