Obavijesti

Show

Komentari 141

Nova suradnja: Robert Kurbaša sad izrađuje krunice od masline

Nova suradnja: Robert Kurbaša sad izrađuje krunice od masline
5

Glumac je s umjetnikom Bučićem došao na ideju da se napravi krunica posvećena Isusu od maslinova drva jer ta biljka simbolizira mir koji donosi Isus

VIDEO

Jedan je umjetnik, a drugi glumac, no Feđu Aarona Bučića i Roberta Kurbašu spojila je duhovnost i umjetnost, a rezultat su dvije posebne, unikatne molitvene krunice, jedna Gospina, a druga Isusova.

Izrađene su od kamena s brda Ukazanja u Međugorju i maslinova drva, a nastale su kao rezultat nastavka priče iz 1994., kad je splitski umjetnik Feđa Aaron Bučić darovao gotovo istu takvu Gospinu krunicu Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. za njegova prvog posjeta Hrvatskoj. Vidjevši repliku krunice, Robert Kurbaša (40) došao je na ideju da se napravi slična krunica posvećena Isusu.

Fedja Aaron Bucic

- Kad je Sveti Otac Ivan Pavao II. dolazio prvi put u Hrvatsku, odlučio sam napraviti posebnu krunicu izrađenu od kamena iz Međugorja. Hrvatska je tad bila u vrtlogu rata. Ta krunica u rukama Svetog Oca dobiva još veći značaj i nosi poruku mira za Hrvatsku - kaže nam Bučić te dodaje da su zrnca Zdravo Marijo na krunici izrađena upravo od kamena s brda Ukazanja, dok su zrnca Oče naš rađena od lapis lazulija. Križ je izrađen od plavog safira i tri briljanta koji su predstavljali Oca, Sina i Duha Svetoga.

Lisinski

- Kako sam želio da primjerak dan Svetom Ocu bude jedinstven, sad sam za ovu krunicu malo modificirao križ kako bi se ipak u jednom detalju razlikovale - ističe Bučić i objašnjava kako su zrnca Zdravo Marijo na Isusovoj krunici izrađena također od kamena s brda Ukazanja u Međugorju, dok su zrnca Oče naš izrađena od maslinova drva, jer maslina simbolizira mir koji donosi Isus.

- Oblikovati od međugorskog kamena zrnca na krunici u kuglice perfektnog izgleda bilo je teško, no upravo taj kamen daje posebnost - smatra splitski umjetnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje