Obavijesti

Show

Komentari 123

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

Nova postava zlatne mladeži: Moć i novac kroje im sudbine

U istraživačkom serijalu 24sata donose vam ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima

VIDEO

U odabranim ekskluzivnim noćnim klubovima časte se najskupljim šampanjcima, zabavljaju se na razularenim tajnim partyjima na koje stižu u nabrijanim jurilicama, zakazuju privatne koncerte najplaćenijih folk zvijezdi za rođendanske proslave u luksuznim vilama i jahtama, daleko od svakodnevice većine građana. Ako žele studirati, roditelji ih pošalju u inozemstvo ili im plate privatne fakultete. Ako slučajno požele raditi, postavljaju se na visoke pozicije u prijateljskim poduzećima i do 30. postaju direktori. A ako naiđu na nekakav problem... Nema veze. Sredit će to tata.

Dnevni džeparac često im premašuje iznos prosječne plaće, kako je Zabranjeno pušenje slikovito opisivalo u hitu “Guzonjin sin” - “jede se kavijar, pije se gin, ima se para, ima se s čim”. 

Oni su povlašteni i privilegirani na račun moći, novca i utjecaja svojih uglavnom imućnih roditelja. Nasljednici tajkuna, djeca političara, mezimci poduzetnika... 

U velikom istraživačkom serijalu 24sata donose vam ekskluzivne ispovijesti, otkrića i međusobne odnose najbogatijih i najrazuzdanijih među njima, tajne najimućnijih hrvatskih obitelji te kako izgleda ekstravagantan život onih koji su rođeni sa zlatnom žlicom u ustima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:56

Biti dio zlatne mladeži u Hrvatskoj uglavnom znači uživati mnogo privilegija i gotovo nimalo obveza. Osim ako među obveze ne ubrajate partijanje i trošenje tatina novca. Oni izlaze u čoporima, kad im se prohtije, u zrak dižu privatne avione zbog vikenda na Ibizi ili Kanarima, izvan tog svijeta gotovo da nemaju prijatelje ni poznanike. Druže se samo sa “sebi ravnima”. S onima dovoljno dubokog džepa.

S druge strane ima i onih koji žive slično kao i njihovi ostali vršnjaci pa uz studije povremeno rade putem student servisa. Nerijetko svoje studentske obaveze izvršavaju i na fakultetima u inozemstvu, a prednosti obiteljskih povlastica uživaju u klubovima koji su rezervirani za 'zatvorena društva'.

Dok većina prve izlaske i pijanstva veže uz zidić i bocu lošeg vina, za njih je to nezamislivo. U obzir dolaze samo najbolji klubovi, samo VIP zona i separei. Pića se, naravno, ne naručuju na čaše, a račun stvarno nije bitan. Nula više ili manje, koga briga. I onda trk na Instagram. Jer bitno je imati, a još je bitnije da drugi znaju da vi imate.


- Bahati su i razmaženi, ali su najbolje mušterije jer im novac ništa ne znači. Oni uopće ne znaju što piju, automatski naručuju najskuplje s liste pića. Gazde im zato svašta toleriraju. Njima se ne isplati zamjeriti - prepričao nam je konobar elitnoga zagrebačkoga kluba navike zlatne mladeži.

Kao i sve na svijetu, i zlatna mladež u Hrvata promijenila je lice zadnjih desetak godina. Odrasla je u međuvremenu neka nova generacija djece poduzetnika, političara... Ovi današnji “ubacili su u brzinu više”. Dobro, nisu ni prije desetak godina ondašnji klinci, a danas nešto stariji nasljednici, bili Majke Tereze, ali se više pazilo na imidž, a i nešto se radilo.

Nekadašnji vlasnik metalne galanterije, a danas tvrtke International Railway Sistem, Josip Šelendić godinama je uživao u statusu poželjnog neženje oko kojeg su se muvale ljepotice. Uglavnom je izlazio s prijateljima u restoran koji je držao njegov otac, a njegova buduća supruga, a sada bivša, Malina Grahek (29) gradila je manekensku karijeru.

ludnica snimanje spota josip ivancic

Sin slikara Mersada Berbera, Azer, plovio je poduzetničkim vodama i ljubio također manekenku Aleksandru Grdić (37), dok je Nikky Vuksan (41) sređivao milijunske nogometne transfere. 

Davor Bienenfeld (41) krenuo je u ugostiteljstvo... Za njih se moglo reći da su bili uspješni i skandalozni, dok je većina danas samo skandalozna.

Davor Pulkavec/24sata

 

Sve o novoj generaciji hrvatske zlatne mladeži čitajte u ponedjeljak u 24sata!

VIDI OVO! Za blagdane se nosi crveno: Ovo je 10 crvenih trendova u šminkanju koje morate isprobati ovog Božića!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'