Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nova pravila: Dudek i Regica sad će morati biti na distanci

None Foto: PIXSELL 5

Imamo zapravo samo jednu scenu koju moramo promijeniti, to je scena plenuma. No maknut ćemo 3, 4 glumca i sve će biti u redu. Smanjit ćemo i tehničko osoblje, kaže Svrtan

Ovo je valjda prvi put u povijesti da je repriza premijere nakon dva mjeseca, rekao je Boris Svrtan. Kazalište Kerempuh počinje s radom, a povratak će obilježiti predstava “Gruntovčani” 27. svibnja. Premijera je bila 8. ožujka, nekoliko dana kasnije počela je karantena i sve je bilo odgođeno.

Zagreb: Predstavljanje nove predstave "Gruntovčani" u kazalištu Kerempuh | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Svi se veselimo, bilo je zabavno dok smo radili predstavu, a i ona je takva. Interes je bio golem, kad smo krenuli, prodali smo više od 7000 ulaznica. Nadam se da ćemo imati dovoljno termina da je svi mogu doći pogledati - kaže Svrtan, koji je autor adaptacije, s Rajkom Minkovićem potpisuje režiju i glumi Cinobera.

Naravno, vrijede sva pravila socijalne distance, a gledalište, u koje inače stane 519 ljudi, sad će biti ograničeno na 165. I sama predstava bit će prilagođena distanci.

- Imamo zapravo samo jednu scenu koju moramo promijeniti, to je scena plenuma. No maknut ćemo 3, 4 glumca i sve će biti u redu. Smanjit ćemo i tehničko osoblje - kaže Svrtan.

Foto: PIXSELL

I glumci su jedva dočekali povratak legendarnih Dudeka i Regice.

- U Zagorju sam sve pokosio i pofarbao kaj sam trebao. Napokon se vraćamo. Tekst nisam zaboravio, ali još ću ga malo ponoviti - rekao je Matija Šakoronja Dudek.

Komentari (1)
  • vi svi skupa niste normalni,šta ćete time postići maknut dva tri glumca,eeee mo narode...

    22. 5. 2020,   19:38
Message