Obavijesti

Show

Komentari 167

Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo

Milan na sudu izborio pobjedu za ravnopravno roditeljstvo
5

Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića.

VIDEO

Sutkinja Općinskog građanskog suda Verica Nikić nepravomoćno je presudila da sin Aleksandar (6) boravi kod oca Milana Popovića (51) prvi i treći tjedan u mjesecu, u kontinuitetu od nedjelje u 20 sati do nedjelje u 20 sati te da roditelji po principu pola-pola dijele dijete tijekom zimskih i ljetnih praznika.

Prema novoj presudi dječak će naizmjenično živjeti s majkom Severinom Kojić (45) sedam dana, a zatim će jednako vremena provesti kod oca Popovića. Usto sutkinja je promijenila odluku da će se susreti i druženja Aleksandra i oca odvijati dva tjedna ljeti. Oni će odsada zajedno provesti prva dva tjedna u srpnju i kolovozu ove godine, a druga dva tjedna oba mjeseca će biti s majkom. Popović je danas bio na izricanju presude, a pjevačica se nije pojavila. 

- Ovo je presedan, revolucija, pobjeda ravnopravnog roditeljstva. Što je najvažnije, pobjeda djece rastavljenih roditelja - izjavio je Milan prošlog mjeseca nakon presude sutkinje Marine Parać Garma  na Općinskom sudu u Zagrebu. On je tražio od suda da definira što je zajednička roditeljska skrb i da ih propiše u rješenje. Tada je rekao kako ga Severina nije obavještavala o dječakovu zdravstvenom stanju, a po rješenju koje je donio sud pjevačica ga je dužna obavijestiti o djetetovu stanju najkasnije u roku od dva sata od postavljanja liječničke dijagnoze.

Osim toga, ako je jedan roditelj spriječen biti s djetetom dulje od 48 sati u kontinuitetu, dužan je o tome obavijestiti drugog roditelja i omogućiti da dijete tad boravi s njim.  Time drugi roditelj ima prednost pred ostalim članovima obitelji. To je ono za što se svi očevi bore. Majka kaže da će ga ostaviti baki, a ovo kaže: 'Ne, otac je ispred. Moraš ga nazvati' - ispričao je.

- Kada je Severina vidjela ovo rješenje, jako se uzrujala - rekao je i objasnio kako je i dalje na snazi stara presuda.

- Ovo je samo dopuna staroj presudi. Po staroj ga viđam svaki drugi vikend i svaku drugu srijedu - rekao je Popović. Menadžer pjevačice Tomica Petrović komentirao je kako je Severina 'izborila prvostupanjsku pobjedu' u procesu koji se vodi kod sutkinje Marine Parać Garma. Ona je, kaže Petrović, ostavila na snazi dosadašnju odluku prema kojoj Aleksandar živi s majkom u Zagrebu, a dodatno je uredila komunikaciju između roditelja, koji su dosad komunicirali isključivo SMS-ovima i elektroničkom poštom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...