Obavijesti

Show

Komentari 2

Novi Spielbergov film: Hoće li redatelju doći još jedan Oscar?

Novi Spielbergov film: Hoće li redatelju doći još jedan Oscar?
3

Spielberg je snimio par dobrih filmova u 18 godina od svog prošlog Oscara, no ne tako dobrih koliko su mogli biti. Ove godine redatelj će probati još jedan kip uzeti filmom 'The Post'

VIDEO

Nakon što je osvojio Oscare za svoje sada već legendarne filmove, 'Schindlerova lista' i 'Spašavanje vojnika Ryana', Spielbergu ta priželjkivana nagrada više nije dopala ruku. Redatelj je snimio podosta kvalitetnih filmova u 18 godina od svog posljednjeg Oscara, no ne onoliko dobrih koliko su mogli biti.

To bi se moglo promijeniti tijekom naredne dodjele Oscara jer najnoviji Spielbergov film (pre)očigledno cilja na osvajanje te nagrade.

U pitanju je djelo koje prati skandal oko tzv. 'Pentagonskih spisa', objavljenih 1971. godine. Novine koje su objavile taj optužujući dokument, 'Washington Post', završile su i na sudu. No sve je završilo dobro po novinare te je američka javnost saznala koliko su njihova vlada i predsjednici u stvari lagali o američkom sudjelovanju u Vijetnamskom ratu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte prvi foršpan za film 'The Post'

Osim što je tema filma nepovjerenje prema predsjednicima, čime se očigledno cilja na Trumpa te podilazi Akademiji, u njemu glume već poznati 'mamci za Oscara', Tom Hanks i Meryl Streep, a i podrška je u sličnoj kategoriji. Tako sporedne uloge glume Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Bradley Whitford, Jesse Plemons, Carrie Coon i Alison Brie.

Film u distribuciju dolazi sredinom siječnja, no kako bi uspio ući u ovogodišnju utrku za Oscara bit će premijerno prikazan 22. prosinca u odabranim kinima u SAD. Kako nam se čini, to je samo još jedna indicija da je stvarno u pitanju film koji je snimljen kako bi Spielberg probao osvojiti još jedan zlatni kipić.

Podsjetimo, 90. dodjela Oscara bit će u nedjelju, 4. ožujka 2018. godine, a sve vezano za nju moći ćete pratiti na našoj filmskoj stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode