Obavijesti

Show

Komentari 0

Obljetnički koncert: Mozartine slave 20 godina postojanja

Obljetnički koncert: Mozartine slave 20 godina postojanja

Najveći pjevački studio u Hrvatskoj slavi 20 godina postojanja i to na najljepši mogući način, svečanim koncertom, 15.10.2019. s početkom u 20 sati u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu

VIDEO

Sedam dječjih zborova i djevojački zbor, u skladu s tradicijom studija izvesti će klasični repertoar koji uključuje djela Schuberta, Mozarta, Beethovena, Puccinija, Händela i dr. U drugom dijelu koncerta nastupit će Ex-Mozartine, zbor dječaka BoysVoice i Musical zbor Webber koji će izvesti obrade popularnih hitova strane i hrvatske estrade.

Zborove će kroz koncert pratiti orkestar Acoustic Project, dok će u drugom dijelu biti pojačani i bendom uz različite goste iznenađenja, a za sada možemo otkriti tek da se radi o jednim od naših najvećih imena glazbene scene.

11 zborova, 300 pjevača, 7 dječjih zborova, 7 lokacija, jedini zbor dječaka u Hrvatskoj, musical zbor - sve je to pjevački studio Mozartine

VIDEO

Pjevački studio Mozartine počeo je kao dječji zbor višeg uzrasta Mozartine davne 1999. te je samo godinu kasnije radi velikog interesa osnovan i dječji zbor nižeg uzrasta. Sustavnim širenjem, predanim radom, brojnim pohvalama kritičara i glazbenim odgojem i odrastanjem prvih članica, danas broje čak 11 zborskih sastava s ukupno 300-tinjak pjevača, od kojih 7 dječjih zborova djevojčica na 7 različitih lokacija u gradu, zatim Djevojački zbor Mozartine, sastav Ex-Mozartine, zbor dječaka Boys Voice i Musical zbor Webber, kao poseban ansambl unutar studija sastavljen od djece koja osim pjevačkog talenta, razvijaju i talent za ples i glumu.

VIDEO

- Treba naglasiti kako je pravo osvježenje doći na koncert dječjih zborova na kojem dominira pristup glazbi u onom tradicionalnom kontekstu koji njeguje klasičan repertoar i način izvođenja gdje se može naći stilski raznoliki repertoar. Svi zborovi kao podršku imaju samo klavir, a skladbe se kreću od jednoglasja pa do složenog troglasja. U poplavi dječjih zborova koji pjevaju pjesme uz matricu i koje su jednostavnog karaktera, ovakav koncert odskače po svojoj kvaliteti i drži uporište u klasičnom pristupu i radu s djecom, a taj pristup je najbolji kada govorimo o pobuđivanju afiniteta prema kvalitetnoj glazbi. Ovakav pristup najbolje u kulturnom smislu obrazuje djecu da jednoga dana ako se i ne budu bavili profesionalno glazbom, onda kao amateri ostanu dio tog svijeta kao slušatelji. A poznato je da klasična glazba i pjevanje oplemenjuju dušu.Tako su je nama slušateljima oplemenili svi zborovi koji su nastupili na ovom koncertu za pamćenje. - najbolje je opisao dirigent doc. art. Robert Homen koji će dirigirati cijelim koncertom.

VIDEO

Osvojili su Europu i Ameriku, a u planu su nove turneje!
Tijekom 20 godina, održali su koncerte u preko sto gradova i općina Hrvatske, prešli stotine tisuća kilometara, proputovali Europu, od Poljske, Mađarske, Italije, Švicarske, Švedske i Norveške, preko Njemačke, Austrije, Francuske, Nizozemske, Belgije i Engleske pa sve do Amerike gdje su održali dvije turneje i zapjevali u New Yorku, Newarku, Chicagu, Bostonu, Detroitu...

Trenutno su u dogovoru nove turneje za 2020. godinu.

Surađivali su s poznatim imenima hrvatske glazbene scene !
Snimili su i nekoliko uspješnih hitova s poznatim imenima s estrade - Damirom Urbanom, Oliverom, Ivanom Dečakom, Nenom Belanom, TBF-om, grupom Psihomodo Pop, Ivanom Radovniković, Edom Majkom...
Suradnje se nisu zadržale samo na zajedničkim pjesmama već i s međusobnim gostovanjima na koncertima pojedinih izvođača.

VIDEO


Pjevački studio Mozartine brojčano je najveći studio tog tipa u Hrvatskoj, ali i šire, a ako ih još niste imali priliku čuti uživo, pravo je vrijeme za to jer vas s veseljem iščekuju i pozivaju da s njima proslavite ovu važnu obljetnicu!

Osnivačica Studija i današnja mentorica, Sonja Rem ususret koncertu je izjavila: - Iznimno sam sretna i ponosna da se 20 godina kasnije te s 10 ansambala i 200-tinjak pjevača više, Pjevački studio Mozartine održao prvenstveno na kvaliteti izvedbe te da su sve dirigentice naših zborova koje su uglavnom i moje bivše pjevačice održale način rada s početaka zbora. Veselimo se ovoj velikoj proslavi, 20 godina kao da je proletjelo, te pozivam ovim putem osim svih željnih dobre glazbe i sve naše bivše, odrasle članice, da sa svojim obiteljima dođu podržati današnju generaciju Mozartina! Bit će ovo jedna svečana proslava kakvu su Mozartine zaista i zaslužile!

24sata vodi te vodi na Mozartine - Pravila natječaja
24sata vodi te vodi na Mozartine - Pravila natječaja

Ulaznice se nalaze u prodaji !
Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl su krenule u prodaju, a možete ih potražiti na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili na ulaznice.hr!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac