Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Očevi i alimentacije: Sud Grdoviću još nije presudio

None Foto: D. Stokić 4

Zadarski pjevač spreman je plaćati koliko god treba. Goran Višnjić prestao je uplaćivati dok sud ne odluči o visini mjesečne alimentacije

Čekamo da sud napokon odluči o visini alimentacije i nadamo se da ćemo nakon toga ponovno viđati malu Saru, kaže Mladen Grdović o kćerkici Sari (4), koju ima iz izvanbračne veze s Eminom Šimurinom. U stanu su za Saru odavno uredili dječju sobicu. Nedostaju samo igračke, koje će Sara sama izabrati. - Plaćat ću alimentaciju kolika god bila. Sari ćemo uvijek pružiti što god poželi i ni u jednom je trenutku nećemo zapostaviti - kaže Grdović. Njegova supruga Brankica svojedobno je rekla kako je uvjerena da će isto tako jednog dana razmišljati i Goran Višnjić i Ivana Vrdoljak.
- Ako su imali tako veliko srce da posvoje malog Tina, sigurna sam da će prihvatiti i malu Lanu Lourdes. Razumijem Ivanin bijes jer sam i ja u prvom trenu bila u šoku. Ali sve sam zaboravila čim sam prvi put vidjela malu Saru - priznala je Brankica.
Posljednji u nizu afera je upravo slučaj Mirele Rupić i Gorana Višnjića. Prema njezinim riječima, Goran je obećao da će svaki mjesec uplaćivati za malu Lanu Lourdes po 7500 kuna, što je radio sve do srpnja. U trenutku kad se u javnosti saznalo da je on mogući otac djevojčice, uplate su presahnule. Od tada šestomjesečna Lana čeka utvrđivanje očinstva i sudsku presudu o visini alimentacije. I televizijska voditeljica Daniela Trbović prije nekoliko godina nije štedjela bivšeg supruga Šimu Vlajkija, a on je nakon prvog ročišta o visini alimentacije za sina Lovru rekao:
- Ja već plaćam dvije alimentacije za djecu iz prvog i drugog braka. Moram misliti na svoju egzistenciju i neću dati svotu koju traži Daniela. Pa ona sad zarađuje četiri puta više od mene! Od glumaca i pjevača bivše žene nikad nisu uspjele izboriti mnogo novca jer ga jednostavno nemaju. Tako je kazališna redateljica Saša Broz od bivšeg supruga, glumca Ranka Zidarića, iskamčila tek 1500 kuna na mjesec za njihovu kćerkicu Saru. Slično je i s Filipom Šovagovićem i njegovom kćerkicom Klarom koju ima iz braka s liječnicom Ružom Grizelj. No i Ranko i Filip su brižni očevi koji rado slobodno vrijeme provode sa svojom djecom i novac kompenziraju druženjem i izlascima te podmirivanjem drugih troškova svoje djece. 

VOJKOVIĆ SMATRA DA JE 8500 KUNA PREVIŠE
Hrvoje Vojković navodno je podnio žalbu na iznos alimentacije koji mu je odredio sud za uzdržavanje šestogodišnje Lucije, koja živi s njegovom bivšom suprugom Dianom. Vojković uplaćuje 6000 kuna. Smatra da je 8500 kuna previše s obzirom na djetetovu predškolsku dob.

GIRIČEK ODBIO PODIJELITI STEČEVINU S BIVŠOM
Iako su se razišli prije dvije godine, suđenju oko visine alimentacije i kontakata s djetetom u brakorazvodnoj parnici Nataše Gulan i košarkaša Gordana Giričeka još se ne nazire kraj. Unatoč tome što je u košarkaškom klubu Utah Jazz potpisao ugovor vrijedan oko 90 milijuna kuna dok je još bio u braku s Natašom, Giriček je odbio podijeliti bračnu stečevinu s majkom svoje kćeri. Sud joj je dodijelio oko 550.000 kuna i 7000 kuna alimentacije. Kad Nataša plati sve sudske troškove, ostat će joj tek oko 170.000 kuna.

Komentari (4)
  • iz godine u godinu ista priča, a koliko ima žena i muškaraca koji nisu javne osobe i imaju veće probleme oko alimentacije, zašto naša vlast ne mjenja taj zakon, do kada će se sve to lomiti preko djece....pa ona su budućnost ove države....

    24. 9. 2007,   08:20
  • znam da nije bas direktno vezano uz temu, ali eto...jedno pitanje samo. koja bi se to mlada cura uopce petljala u tom pogledu sa nekim kao sto je mladen grdovic?!

    24. 9. 2007,   09:41
  • THEVIPER-nikad neznas sta grdovic ima osim ferraria!!!! Meni je zalosno kako se Giricek izvlaci od reprezentacije na ovu foru, ili izjave Visnjica 2 tjedna prije nego je pocelo o samohranim majkama! A i neznam sta tu ima bit tesko u sudstvu kaze sudac: tad i tad se viddide toliko i toliko alimentacija i bok, a ne ovaj to kaze i onda se ovaj zali pa 5 sljedecih godina razglabaju o glupostima!!!! I opet su majke zakinute a da ne pricam da je moja teta samohrana majka i nakon 11 godina pocela je dobivat alimentaciju i ocinstvo. Otac mog bratica se 4 puta nije pojavio na DNA analizi, i nisu ga priveli ni nista ! Sve se to izbjegava jer nam je sudstvo jadno! Sta Sanadera ili Kosoricu briga oni pare grabe !

    24. 9. 2007,   12:06