Obavijesti

Show

Komentari 56

Od Zrća do Moskve: U Franki sam pronašao sve što želim...

Od Zrća do Moskve: U Franki sam pronašao sve što želim...
11

Veze na daljinu su teške, no ako je ljubav dovoljno jaka, sve se može ostvariti, rekla je Franka na početku veze s Ćorlukom i 'pogodila'. Uskoro ju je on pozvao u Moskvu, u kojoj šest godina poslije skupa uživaju...

VIDEO

Tog ljeta 2012. nogometaš Vedran Ćorluka (32) bio je na prekretnici karijere. Nakon pet godina uspješnog igranja u Engleskoj pristao je na transfer u moskovski Lokomotiv. Englesku prijestolnicu zamijenio je ruskom, ali prije odlaska na istok imao je pred sobom nekoliko tjedana odmora.

Tog ljeta 2012. i Franka Batelić (26) bila je na prekretnici života. Tad 21-godišnja Franka upravo se vratila sa školovanja na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu i otišla se malo zabaviti na Zrće. Baš kao i Čarli. I nekako su se našli u zajedničkom društvu. I zaljubili.

- To što imamo Franka i ja, to je samo naše. Ne želim komentirati svoj privatni život - priznao je Ćorluka ubrzo nakon što su u javnost 'procurile' fotografije njihova druženja na Zrću. Ali novonastaloj ljubavi odmah je prijetio kraj... Tek što su se upoznali, Vedran je morao u Moskvu. Ljeto je bilo gotovo, a s njim i ova ljetna romansa, mislili su mnogi, ali...

- Veze na daljinu su teške. No ako je ljubav dovoljno jaka, sve se može ostvariti, pa i takva veza - rekla je Franka tada i 'pogodila'.

Čarli ju je uskoro pozvao k sebi u Moskvu i Franka je otišla u posjet. I onda se vratila u Zagreb. Pa opet Moskva, pa opet Zagreb, Moskva, Zagreb...

Na početku joj, naravno, nije bilo lako. U više intervjua prisjetila se pjevačica u usponu prvog susreta s ruskom prijestolnicom.

- Kad sam prvi put prošetala Moskvom, osjećala sam se kao Scarlett Johansson u filmu 'Izgubljeni u prijevodu'. Bilo je zbilja ogromno, betonski. Nisam znala jezik, a oni ne znaju engleski. Sve je na ćirilici, a ja sam ta generacija koja je taman preskočila učenje ćirilice, ali onda sam polako ušla u taj đir. Išla sam u školu ruskog. Sve se promijenilo kada sam upoznala drugo, novo lice Moskve, koja se polako, ali odlučno transformira u kozmopolitski grad, prijestolnicu kulture, umjetnosti, inovacija i uzdignutog se i ponosnog čela kreće bok uz bok s najvećim svjetskim metropolama poput New Yorka ili  Londona. Kada sam s prijateljicom (Ruskinjom) prvi put posjetila  muzej moderne umjetnosti Garaž u Gorkom parku zapitala sam se već tada, jesam li u Moskvi ili šećem Pompiduom u Parizu? Taj isti osjećaj u meni izaziva i Crveni Oktobar, nekadašnja tvornica čokolade koja je pretvorena u svojevrsnu umjetničku instituciju koja pršti entuzijazmom i mladošću. Mogla bih ondje provesti čitav dan. Moskva ne miruje. Naprotiv, njeno se naličje tek budi. Tajanstvena, opojna moskovska noć nudi ponešto za svaki ukus - rekla je pjevačica i dodala:

- Rusi su genijalan narod, obrazovan, načitan, objektivan, jedino starije generacije ne pričaju engleski i nepotrebna im je stavka u životu, tako da sam morala naučiti ruski. Svima bih savjetovala da posjete Moskvu i St. Peterburg. Moja najveća želja je ukrcati se na transsibirsku željeznicu i doživjeti to ludo iskustvo.

I već tada bilo je jasno kako se rađa prava ljubav. Ćorluka je svojoj djevojci kuhao, ona je s njegovim roditeljima išla na utakmice i zavoljela nogomet. Franka je Čarlija podržavala u Brazilu za vrijeme Svjetskog prvenstva, kao i u Francuskoj dvije godine kasnije za vrijeme Eura.

Sve više je bila u Moskvi, a svaki Vedranov slobodni trenutak koristili su za zajednička putovanja po egzotičnim destinacijama. 

I Vedranu je sve bolje išlo u nogometnoj karijeri. Postao je kapetan moskovskog kluba, a uskoro i najplaćeniji igrač cijele lige. Imao je i neke ponude za povratak u 'lige petice', ali Čarli nije htio iz predivne Moskve. 

- Kod Franke mi se sve svidjelo, i to od prvog trenutka kad sam je upoznao. Pronašao sam ono što bih svakom muškarcu poželio da pronađe - priznao je Ćorluka za Story u jednom intervjuu. 

Šest godina od početka veze, njihova ljubav i dalje 'cvate'. Franka je, prema vlastitim riječima, ostvarila snove nastupom na Euroviziji, a najveći navijač, iako zbog nogometnih obaveza nije mogao biti tamo, bio je baš Ćorluka, koji je za nju lobirao preko društvenih mreža.

- Kako sam već puno puta rekla, samo stati na eurovizijsku pozornicu i pjevati pred milijunima gledatelja, za mene je velika pobjeda! Poznato je da je prvo polufinale bilo toliko jako i drago mi je sto sam bila njegov dio. Mjeseci rada su iza nas i ponosna sam na sve koji su uz mene na tom putu. Zahvaljujem svima koji su glasovali za nas i nadam se da vas nisam razočarala - rekla je netom nakon nastupa Franka. 

A Čarli je koji tjedan kasnije postao i prvak Rusije i sad je pred njim jedan od najvećih izazova karijere - Svjetsko prvenstvo u Rusiji. To je možda i zadnja prilika za sad 32-godišnjeg stopera da napravi zapaženi uspjeh na velikom natjecanju, a nema sumnje kako će ga i tamo bodriti djevojka Franka, koje je u Rusiji postala "domaća".

Za kraj, ne bi bilo pošteno ne spomenuti i trećeg člana ove veze - psa Oskara. Vedran ga toliko voli da je dao izraditi tetovažu, a pas cijelo vrijeme uživa u pozornosti koja mu se pruža. 

- Imam psa, ali javljaju mi se majčinski osjećaji. Obožavam djecu, no nemam plana i programa. Mislim da život ne treba po tom pitanju baš tako planirati - rekla je Franka prošle godine i tako dala naslutiti i prinovu u bliskoj budućnosti. A sve se glasnije "šuška" kako će par svoju šestogodišnju vezu ozakoniti ovog ljeta u Frankinoj Istri. Datum još nije poznat, jer mnogo toga ovisi i o nastupu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, ali sigurno bi Franka pričekala koji tjedan duže. 

Jer to bi onda moglo značiti da se udaje za prvaka svijeta. Kakva bi to tek bila svadba...

VIDI OVO: 7 bizarnih stvari koje ti se događaju tijekom seksa 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama