Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odlazak velikana: Umro Branko Lustig, dvostruki oskarovac...

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL 4

Čuveni hrvatski filmaš, koji je radio na brojnim domaćim i holivudskim filmovima, osvojio je dva Oscara - za 'Schindlerovu listu' Stevena Spielberga i 'Gladijatora' Ridleya Scotta...

Filmski producent Branko Lustig preminuo je srijedu navečer u 88. godini u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Čuveni hrvatski filmaš, koji je radio na brojnim domaćim i holivudskim filmovima, osvojio je dva Oscara - za 'Schindlerovu listu' Stevena Spielberga i 'Gladijatora' Ridleya Scotta... Kao dijete preživio je strahote koncentracijskog logora Auschwitz.

Osakrovac Branko Lustig proglašen počasnim građaninom Zagreba | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Bili smo jako dobri i mnogo sam ga cijenio. On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan. Mlad sam počeo raditi s njim na raznim serijama. Bio je vrhunski komentator i nema toga što nije znao kada je riječ o filmu. Kada bi se skupila ekipa on je bio taj koji je raspolagao s najviše podataka. Pamtit ću ga kao velikog čovjeka i vrhunskog filmskog radnika - rekao nam je kazališni glumac Miljenko Brlečić (69). 
Osakrovac Branko Lustig proglašen počasnim građaninom Zagreba | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U svojoj karijeri dobio je niz značajnih međunarodnih priznanja, primjerice 2014. predsjednik Francuske dodijelio mu je Odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti, a iste je godine uvršten među 50 najboljih svjetskih filmskih producenata svih vremena, kao 29. na listi uglednog časopisa The Daily Beast.

Komentari (72)
  • Počivao u miru.

    14. 11. 2019,   11:11
  • počivao u miru!.........al kaj je ovo, već 3. dan zaredom neki poznati ode......baš se zaredalo!......prije dva dana dudek, jučer mani gotovac, danas lustig, tko je sutra na redu?

    14. 11. 2019,   11:17
  • Lustig je doveo Bandića odnosno bio je premočni glas,pa vjerujem da će Bandić brzo imenovati ulicu po Lustigu.

    14. 11. 2019,   11:12