Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odlazi u povijest: 'Došli su bez najave i počeli rušiti Sidro...'

None Foto: Robert Anic/PIXSELL/ 14

Zagrepčani su neugodno iznenađeni jer im polako nestaje omiljeno partijanersko mjesto. Iz kultnog kluba su uvjereni kako je Grad Zagreb za to zaslužan...

Četiri je ujutro. Vi ste u, ajmo tako reći, polutrijeznom stanju, željni ste još zabave, a izbora nema puno. Ali ima Sidro. Tj., bilo je Sidro. To možda nije bio najljepši klub niti se mogao “pohvaliti” ugodnim mirisima, no svakako je imao dušu, što potvrđuje činjenica da se u njemu uvijek tražilo mjesto više.

POGLEDAJTE VIDEO:

Klub je na službenoj Facebook stranici u četvrtak ujutro objavio fotografije i napisao: “Jutros započelo rušenje Sidra”. Nakon toga smo otišli na mjesto događaja i imali što vidjeti.

Jutros započelo rušenje Sidra 😭

Objavljuje SIDRO u Četvrtak, 7. studenoga 2019.

Klub je u neprepoznatljivu stanju, a tamo su nas dočekali radnici koji su neumorno rušili omiljeno partijanersko mjesto u gradu. Na naše inzistiranje da nam kažu tko ih je poslao, jedan od radnika nam je kroz smijeh odgovorio: “Milan”, aludirajući na zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića (63).

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Svi radnici su bili jednako odjeveni, a na uniformama im je pisalo “GRADITELJ SVRATIŠTA”.

- Odlučili su da je to ruglo grada i da treba srušiti. Došli su u osam ujutro bez najave, bez papira, bez prava na žalbu. Imali smo jedan sat za iseliti. Nismo to očekivali i mislili smo da će se to dogoditi možda na proljeće, a ne sad iz čista mira. Trebali smo imati oproštajnu feštu, a sad se nismo stigli ni propisno oprostiti - rekao je za Večernji list Ivan Stojanović, jedan od članova upravnog odbora Sidra.

Sa službene stranice Sidra spojili su nas s gospođom Ivonom Vrsaljko, koju je Stojanović ovlastio za komuniciranje s medijima.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

- Stojanović je uvjeren kako je Grad Zagreb kriv za rušenje Sidra jer ga smatraju ruglom. Gradu je taj klub trn u oku i uvjereni su da je smetnja ‘Ljetu na Savi’ - rekla nam je Vrsaljko, članica udruge Crkva svetog Maradone.

Ta udruga bavi se promicanjem kulture i okuplja fanove Sidra.

ZAGREPČANI SU TUŽNI Nema više naše birtije! Ruši se Sidro, legendarni klub na Savi

- Ovom gradu je očito cilj ugasiti alternativnu scenu - dodala je.

Da je brodić na Savi blizu okretišta tramvaja na Savskome mostu uistinu bio omiljeno partijanersko mjesto Zagrepčana, pokazuju komentari na društvenim mrežama. “Ode dio naše mladosti i ludosti,”, “Tu smo najbolja studentska jutra proveli... Kakva šteta za buduće generacije”, “Vrijeme da se krene”, “Više se nikad neće slušati isto”..., pisali su ljutiti i razočarani fanovi kluba.

Inače, na službenim stranicama tvrtke “GRADITELJ SVRATIŠTA”, koja ruši kultni klub, ponosno stoji: “Naše je građevinsko poslanje vrhunska materijalizacija novoga i održavanje postojećega. Na društveno opravdan način. Činimo sve kako bismo u tome bili najbolji, a Vi što zadovoljniji”.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dok su to pisali, sigurno nisu slutili da će izazvati nezadovoljstvo brojnih studenata i svih željnih brojne zabave kojima je ovaj klub obilježio najbolje godine života. Kako bilo, Sidro polako nestaje, a što će i hoće li ga nešto zamijeniti, ne zna se...

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (89)
  • Tko nam moze nesto vise napisat o tome mjestu i kakva grupacija ljudi je tamo boravila i koja vrste muzike je bila?

    7. 11. 2019,   20:29
  • Banditov cilj je pobosančiti Zagreb , i ovo je još jedan korak naspram tome ... Grad je prepun klubova gdje se pušta seljačka , primitivna muzika - i u samoj blizini Sidra se nalazi Roko i Zaks . Stara klaonica, Jabuka već ih nema - nebi me čudilo da u bližoj budućnosti ostanemo bez Depa ili Medike ...

    7. 11. 2019,   20:35
  • Mene zanima kad ce popravit stari savski most jer ona zica izgleda kao iz Aushviza i kad ce stanovnicima Kajzerice otvorit Rijecku ulicu(to je upitno dal uopce hoce!) da mogu normalno prolazit ispod Jadranskog mosta kao prije a ne vozit se ko budale 4,5 kilometara okolo da bi dosli do Lanista i Arene,evo sad i Sidro srusili,kazem vam stanovnici Novog Zagreba najvise su izgubili gradnjom novog rotora,ne znam zasto se obrusio na nas jer ne vidim da bi se Rijecka mogla otvorit ispod mosta jer su stavili zeljeznu bankinu isto tako ne vidim da ce se sa rotora moc skrenut kao prije u Remetinecku takodjer je zeljezna bankina,katastrofa nemamo nista kao prije napravio je od naseg kvarta slijepo cestu!!

    7. 11. 2019,   20:25