Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odlikovao ga Macron: Sir Elton John postao vitez Legije časti

None Foto: Reuters 10

Na Svjetski dan glazbe, francuski predsjednik Emmanuel Macron proglasio je britanskog pjevača Eltona Johna vitezom Legije časti zbog Eltonovog velikog doprinosa glazbi i borbi protiv HIV-a i AIDS-a.

U velikoj sam ljubavi s Francuskom. Ovdje imam kuću, ganuto je rekao Elton John (72) nakon što je od francuskog predsjednika Emmanuel Macronea (41) dobio odlikovanje i postao vitez Legije časti. 

Macron meets Elton John | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Elton je odlikovanje primio u petak navečer u Elizejskoj palači, na Svjetski dan glazbe. To mu nije prvo veliko priznanje dodijeljeno od strane državnih dužnosnika. Naime, prije 21 godinu, Elton John je postao Sir Elton John, kada ga je kraljica Elizabeta II proglasila vitezom. Britanski pjevač trenutačno je usred svjetske turneje, a sada koncerte održava upravo po Francuskoj. 

Macron meets Elton John | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Predsjednik Macron je susret s pop zvijezdom iskoristio i kako bi se zauzeo za borbu protiv bolesti kao što su AIDS, tuberkuloza i malarija. Prema francuskim podacima, od tih je bolesti diljem svijeta umrlo 2,7 milijuna ljudi. U listopadu bi se u Lyonu trebali okupiti donatori Svjetske fondacije za borbu protiv AIDS-a čiji je cilj skupiti najmanje 13 milijuna dolara u iduće tri godine. 

- Moramo naći sredstva - naglasio je Macron. 

Komentari (6)
  • Kako su slatki ovako sa isprepletenim prstićima, omg!!!

    23. 6. 2019,   09:50
  • A što ga za ruku vodi bože moj, nije sljepac.

    22. 6. 2019,   17:18
  • Mason plus homoseksualac...a možda i oboje

    23. 6. 2019,   10:49