Obavijesti

Show

Komentari 1

Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću

Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću
1

Koga smrtonosna kletva zarazi, taj umire, a nova se kletva rađa i poput zarazne bolesti prenosi na svakoga tko uđe u ukletu kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći i veći

VIDEO

Japanske franšize horor filmova svakako spadaju među najdugovječnije. Jednom kada filmografija te države primijeti neku temu snima film za filmom sve dok sama tema nije izlizana poput traperica starih jedno desetljeće.

Dreamstime

Tako je 1998. snimljen film 'Ju-On', koji je začetnik franšize 'The Grudge', kod nas prevedene kao 'Kletva'. Serijal se temelji na priči iz prvog filma u kojem pratimo užas koji uništava živote svih koji kroče preko praga te kuće. Kletva znana kao 'Kivnost' uzrokuje smrt žrtve u naletu stravičnog bijesa. Koga ta smrtonosna kletva zarazi, taj umire, a nova se kletva rađa i poput zarazne bolesti prenosi na svakoga tko uđe u kuću, u beskrajnom lancu užasa koji postaje sve veći i veći.

Cijeli svijet je bojno polje: Lov na odbjeglog agenta će početi
Cijeli svijet je bojno polje: Lov na odbjeglog agenta će početi

Franšiza je nastavila s rastom, pa smo do 2002. imali snimljena tri filma, a te godine snimljen je i najpopularniji film franšize, 'Ju-On: The Grudge'. Prerada tog filma iz 2004., sa Sarah Michelle Gellar u glavnoj ulozi, možda je izdanje najpoznatije na Zapadu, a osiguralo je da će serijal i dalje postojati. Tako je nakon tog filma snimljeno još sedam filmova koji su nastavili sagu o ovoj paranormalnoj pošasti.

A kako to biva u današnje vrijeme, stigle su i prve vijesti o rebootu franšize. U igri je studio Sony, dok je jednu od bitnih uloga preuzela Lin Shaye, glumica čija je karijera u posljednjih nekoliko godina dobila nagli poticaj. Shaye je o novom filmu izjavila neke podosta obećavajuće rečenice.

- Pričekajte dok ne pogledate ovaj film. Najstrašniji film u kojem sam ikad sudjelovala. Ne možda, ne možda. To je i najstrašnija uloga koju sam ikada odglumila - ispričala je glumica o nadolazećem hororu.

Za film je već objavljena i prva fotografija.

Glavnu ulogu u filmu ima Andrea Riseborough, uz Demiána Bichira, Johna Choa te spomenutu Lin Shaye u sporednim. Jacki Weaver, Betty Gilpin, William Sadler i Frankie Faison imaju preostale uloge.

Film, interesantno, ne dolazi tijekom sezone horora, u jesen, već u narednoj blockbusterskoj sezoni. Tako bismo ga u kinima trebali vidjeti 21. lipnja 2019. godine.

Pogledajte Stokin novi spot za pjesmu 'Incident':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode