Obavijesti

Show

Komentari 67

U Oliverovoj Veloj Luci njemu u čast nastupili Gibo i prijatelji...

U Oliverovoj Veloj Luci njemu u čast nastupili Gibo i prijatelji...
13

Glazbenici koje je volio i koji su voljeli njega zapjevali su na velolučkoj Pijaci ispred crkve Sv. Josipa njegove vječne hitove

VIDEO

Godinu dana nakon njegove smrti, u Veloj Luci se odvija manifestacija 'Trag u beskraju'. Koncertna večer na kojoj Oliverove vječne hitove pjevaju njegovi nekadašnji suradnici i prijatelji sa scene. Na velolučkoj Pijaci ispred crkve sv. Josipa od 21.30 sati počela je ova posebna večer u Oliverovu čast. 

Njegove mediteranske uspješnice pjevaju Gibonni, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Ošjak, Nikša Bratoš i mnogi drugi. Večer je nabijena emocijama, a Kondžina izvedba pjesme 'Molitva za tebe', koju je Oliver jako volio, posebno je dirnula mnoge. Ljudi su zaplakali, a svi se sa sjetom prisjećaju svog Olivera. 

Vela Luka: U sjećanje na Olivera Dragojevića održan koncert "Trag u beskraju"

Tuga, ponos, sjeta, sjećanja... Svi se ti osjećaji miješaju ovih dana u Veloj Luci. Danas je godišnjica Oliverove smrti, a njegovi prijatelji došli su zbog koncerta 'Trag u beskraju' njemu u čast nekoliko dana ranije. Zorica Kondža, Ante Gelo, Tedi Spalato, Nikša Bratoš, Alan Bjelinski... Sve ih je okupio Morski Vuk, a njegov je duh i dalje s njima. Ne samo kroz pjesme. 

Vela Luka: U sjećanje na Olivera Dragojevića održan koncert "Trag u beskraju"

- Jako mi nedostaje i zvuči mi nestvarno da ga nema. Došli smo u Velu Luku za vikend i pjevali njegove pjesme. Do dugo u noć osjećala se njegova energija - izjavio je Gelo za RTL

Uz glazbenike je neizostavan Boris Gugić Brico. Oliver se odavno kod njega šišao i brijao. Godinama su se znali tako skupljati u Oliverovoj Luci. Brod privezan, a legendarni pjevač opušten i napokon na svome. Široke bermude, neka stara majica starih rukava. Obitelj i prijatelji. Svima koji su se zbog Morskog Vuka okupili ovih dana u mjestašcu na Korčuli ta je slika u glavi. Ali nedostaje onaj najvažniji. Nedostaje Oliver. Koji ih je još jednom, po tko zna koji put, opet spojio.

- Uz njegove pjesme i ovu tugu je lakše izdržati. Intimna je atmosfera, a mi sviramo kao da je naš prijatelj i dalje s nama - dodao je Gelo. Ono što je Ante slušao godinama, o jedinstvenom i prije svega jednostavnom pjevaču, spoznao je devedesetih, kad ga je i osobno upoznao. 

- Od njega smo imali strašno povjerenje, pa prihvatio nas je kao klince i dao nam priliku - ispričao je Gelo. 

A poslije su prošli sve važnije dvorane svijeta. Newyorški Carnegie Hall, parišku Olympiju, londonski Royal Albert Hall, sydneysku Opera House...

- U svemu je bio skroman osim u muzici. Tu je uvijek bio sam vrh. I u svim tim svjetskim dvoranama Oliveru je, zapravo, oduvijek i bilo mjesto - dodao je Gelo. 

'Viceve je sipao iz rukava, po tome ću uvijek pamtiti Olivera'
'Viceve je sipao iz rukava, po tome ću uvijek pamtiti Olivera'

'Ne znam glumiti, u tome sam jako loš. U svemu sam uvijek iskren i ako mi nešto ne paše, to se na meni vidi. Ako mi negdje nije dobro, onda će se to vidjeti. A ako mi je lijepo, zadnji ću počistiti šankove i stolove', rekao je prije nekoliko godina Oliver.
I na najbolji je način opisao samoga sebe, jer takvog su ga i bližnji doživljavali. I sami su rekli da je bilo situacija kad 'bi bio malo grub'. Sve bi se to brzo izgladilo...

- Uvijek kažem što mi je na umu pa ponekad nekog i povrijedim te mi onda bude žao - rekao je Morski Vuk za Astro magazin prije više od 20 godina. 

Zbog toga su ga svi toliko i cijenili. Nije izigravao veličinu, iako je to bio, nije glumio najvećeg, iako je i to vjerojatno bio.

- Prvi sam ga put čuo slučajno, u prolazu u Splitu. On je bio s Batalima i pjevao ‘The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore’. Tad sam ja to pjevao u grupi Mi, a ovi moji su odmah počeli pričati da pjesma treba zvučati tako, a ne kako je ja izvodim - prisjetio se Siniša Škarica

Dugogodišnji glazbeni urednik Jugotona, a potom i Croatia Recordsa kaže kako je većinu glazbenika prvo upoznao kroz glas. I Oliver je jedan od njih.

- Kasnije smo se upoznali i ‘normalno’. Onda sam spoznao da je Oliver najmuzikalniji Hrvat svih vremena, u to sam uvjeren. Takav glas, a toliko je instrumenata svirao - kaže Škarica. 

'Bila sam Oliverova cesarica, zbog njega nisam imala tremu'
'Bila sam Oliverova cesarica, zbog njega nisam imala tremu'

Zbog toga se nije nikad uzdizao iznad drugih. Podržavao je pogotovo mlade glazbenike. Iako je već bio zvijezda, nije se prema njima tako ponašao.

- Imala sam samo 20 godina, a bio je sedmi mjesec kad sam ga upoznala na Hvaru. On je već bio poznat i uspješan. Rekao mi je: ‘Ej, mala, čuja san za tebe. Bit će nešto od tebe’. Volio je vrhunske glazbenike i pjevače, ali uvijek je prije svega bio čovjek - rekla je Zorica Kondža. 

Josko Banov 35 godina rada

Pjesme će s nama biti zauvijek, kao i sjećanje na velikog Olivera. No za bližnje i prijatelje neće više biti pisme, druženja i ribarenja u Veloj Luci...

- Moram u pivanju guštat. A volin uvik pivat, to je problem - rekao je jednom Oliver. 

I pivat ćeš, u srcu zauvijek... 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:17
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...