Obavijesti

Show

Komentari 1

On je kreten koji krade: Je li to Morricone rekao o Tarantinu?

On je kreten koji krade: Je li to Morricone rekao o Tarantinu?
5

Iako je zbog rada s Tarantinom dobio Oscara, Morricone navodno nema dobre uspomene na provedeno vrijeme s Tarantinom, a niti o dodjeli Oscara nije imao lijepe stvari za reći

VIDEO

Kada je u igri Quentin Tarantino, drama nikada ne staje. Najnovija vezana uz njega je ona s legendarni talijanski skladateljem Enniom Morriconeom, koji je navodno izrekao poprilično neugodne izjave o njemu, da bi na koncu kompozitor u potpunosti porekao kako je išta od izrečenog izjavio.

Prije četiri godine, tijekom 2015., Morricone je skladao zvučnu podlogu za film 'Mrska osmorka' Quentina Tarantina. Bio je to njegov prvi western u 40 godina i čim je soundtrack došao do ušiju recenzenata jasno je bilo da će skladatelj pokupiti mnoge nagrade za to djelo. Tako je i bilo, pa je Morricone za glazbu u tom filmu osvojio i svojeg prvog Oscara.

Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film
Opet zajedno: Steven Spielberg i Oprah Winfrey snimaju film

Međutim, premda mu je rad s Tarantinom donio tu priželjkivanu nagradu, Morricone je ustvrdio da nema osobito dobre uspomene na provedeno vrijeme s Tarantinom, a niti o dodjeli Oscara navodno nije imao lijepe stvari za reći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Priča bez razmišljanja, sve radi u posljednjem trenutku. Nema pojma. Nazove te iznenada i želi rezultate u samo nekoliko dana. To nije moguće. To me vodilo do ludila - izjavio je veliki kompozitor u intervjuu.

I prije je Tarantino molio Morriconea za suradnju, na filmu 'Nemilosrdni gadovi', no skladatelj ga je odbio radi prekratkog roka.

- On je kreten. Krade od drugih i potom sastavlja to natrag. Nema ničega originalnog u tome. To ga ne čini redateljem. On je ništa u usporedbi s holivudskim velikanima, kao što su John Huston, Alfred Hitchcock ili Billy Wilder. Imali su stila. Tarantino jednostavno podgrijava stari ručak - iskritizirao je Morricone za njemački Playboy.

Glede Oscara, umjetnik se žalio na dugačke i dosadne periode čekanja na ceremoniji te se branio od tvrdnji da je bio ganut prilikom dodjele.

- Gluposti. Prije je da me sve boljelo od tako dugog sjedenja, i na avionu i na ceremoniji. Ako sam izgledao sretno, to je bilo zato što sam znao da ću ubrzo pobjeći od te dosadne ceremonije - iskreno je konstatirao Morricone u intervjuu te je kasnije dodao i da nema namjere vraćati se u SAD gdje postoje samonapuhane pompoznosti i sramote poput Oscara.

Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću
Okrutni i osvetljivi duh ubit će sve koji kroče u njegovu kuću

No nakon što se vijest o njegovim izjavama proširila medijima, Morricone je na brzinu objavio demanti u kojem poriče sve izrečeno.

- Rečeno mi je kako je Playboy Njemačka objavio članak u kojem sam izrazio izuzetno negativne komentare o Tarantinu i njegovim filmovima, te Akademiji. Nikad nisam izrazio nikakve negativne stvari o Akademiji, Quentinu ili njegovim filmovima, i sigurno ne mislim da su njegovi filmovi smeća. Dao sam punomoć svojem odvjetniku u Italiji za podizanje tužbi.

Skladatelj je tomu dodao i nekoliko hvalospjeva slavnom redatelju.

- Smatram Tarantina izvrsnim redateljem. Jako mi se svidjela suradnja s njim i odnos kojeg smo razvili tijekom vremena koje smo proveli zajedno. Hrabar je i ima veliku osobnost. Naša suradnja odgovorna je za dobivanje Oscara, što je zasigurno jedno od najvećih priznanja moje karijere, i zauvijek sam zahvalan što sam dobio priliku skladati glazbu za njegov film - ustvrdio je Morricone o Tarantinu, kompletno poričući prije rečeno.

Osim toga, Morricone se osvrnuo i na izjave o dodjeli Oscara.

The Hateful Eight Premiere - Rome

- U Londonu, tijekom konferencije za novinare s Tarantinom, jasno sam izjavio da smatram Quentinom jednim od najvećih redatelja ovog vremena, a nikada ne bih govorio loše o Akademiji, važnoj instituciji koja mi je dala dva najvažnija priznanja moje karijere - dovršio je izjavu Morricone.

DPA/Pixsell

Gdje leži istina teško je reći, no zasigurno ćemo o ovome još čuti. Valja reći kako 'Once upon a Time in Hollywood', naredni Tarantinov film, još nema svojeg skladatelja. A kako stvari stoje, posve je moguće kako Morricone neće biti u toj ulozi.

Meghan je nosila tijaru kraljice Mary, a Diana vlastitu: Evo kako su kroz godine izgledale vjenčanje tijare žena kraljevske obitelji.

Škorpioni su posesivni, a ni Bikovi nisu ništa bolji: Ovo je 6 najljubomornijih znakova zodijaka, jeste li vi jedan od njih?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode