Obavijesti

Show

Komentari 30

Osječani muralom poručili Dinu: Ti si mi u mislima...

Osječani muralom poručili Dinu: Ti si mi u mislima...
3

Preminulom pjevaču napravljena je posveta u obliku murala u centru Osijeka. Na zidu visokom četiri metra stoji Dinova glava i stih kao poruka

VIDEO

U Osijeku je osvanuo veliki mural koji prikazuje "hrvatskog kralja funka", a na njemu je i poruka "...Ti si mi u mislima...". Ispred murala stoji upaljena svijeća, a sinoć se u centru Osijeka, gdje je mural napravljen, moglo čuti glazbu i ljude kako pjevaju stihove Dinovih pjesama. Mural je napravljen po slici koja je objavljena na naslovnici 24sata povodom smrti splitskog pjevača. Posveta je napravljena na zidu koji je grad Osijek dodijelio grafiterima za njihovo likovno izražavanje. Na muralu stoji i "tag", u svijetu grafitera to je potpis autora djela, "Neon10". Autor murala mladi je osječki umjetnik Boris Sekulić. Borisu je za oslikavanje zida portretom Dine Dvornika trebalo nešto manje od tri sata, a od materijala je potrošio nepunih šest sprejeva različitih boja.
- Volio sam njegovu glazbu. Odlučio sam napraviti mural s njegovim likom kako bi što duže ostao u sjećanju ljudima koji tuda prolaze. A i da mu ostavljaju zapaljene svijeće! Kao što vidim, mural je već postao neka vrsta osječkog svetišta Dini Dvorniku - rekao je Boris Sekulić. Boris Sekulić se pod pseudonimom "Neon 10" bavi crtanjem grafita kao aktivni član AC-a (Alphabet Control) i 4 Limbs crewa. Grafite crta posljedne četiri godine.

"TA DIVNA SPLITSKA NOĆ" I NA AMERIČKOM TRŽIŠTU
"Ta divna splitska noć" ("A Wonderful Night in Split"), film u kojem Dino Dvornik igra jednu od glavnih uloga, u studenom će na američkom tržištu biti predstavljen i u DVD izdanju, koje će distribuirati First Run Features.
- Da nije bilo Dine Dvornika, "Ta divna splitska noć" nikad ne bi postala toliki hit - rekao je redatelj i scenarist Arsen Anton Ostojić koji je preminulom pjevaču pripisao velik dio zasluga za 23 nagrade i brojna festivalska priznanja.
- Dino bi bio ponosan - smatra Ostojić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'