Obavijesti

Show

Komentari 30

Osobna asistentica više od 20 godina čekala je na vjenčanje

Osobna asistentica više od 20 godina čekala je na vjenčanje
5

Nakon što se proslavio ulogom u “Kafiću Uzdravlje”, Woody Harrelson zaveo je mnoge dame, pa i kolegicu Glenn Close. Istodobno je od 1987. u vezi s L. Louie

VIDEO

Iako se može pohvaliti statusom svjetske glumačke zvijezde, Woody Harrelson (52) živi mirnim obiteljskim životom 5000 kilometara udaljenim od Hollywooda i filmskih studija. Odlučio se na život na prekrasnim Havajima. Ondje luksuznu kuću dijeli sa suprugom Laurom Louie i tri kćeri, Deni Montanom (21), Zoe Giordanom (18) i Makani Ravellom (8). Onamo se preselio kako bi imao svoj vrt. Woody se godinama hrani isključivo sirovom ili sušenom organskom hranom uzgojenom u vrtu.

Woodyjev otac bio je profesionalni ubojica

Smatra da se kuhanjem ubija sve ono najbolje u hrani, a savršen sklad duha i tijela postiže svakodnevnim vježbanjem tai chi joge. Woody ipak ne živi potpuno zdravim životom. Njega je slabost - alkohol.

- Volim zaviriti u čašu, piće je moja mana.

Ne mislim pritom da sam ovisan o njemu, nego sklon sam koji put popiti previše, valjda zbog društva - otkrio je jednom prilikom rođeni Teksašanin. Odrastao je bez oca, uz dva brata, Jordana i Bretta, te majku Diane, tajnicu u državnoj službi. Otac Charles bio je plaćeni ubojica, a obitelj je napustio 1968. kad je Woody imao sedam godina. Trinaest godina poslije (1981.) optužen je za ubojstvo američkog saveznog suca Johna Wooda te je osuđen na dvije doživotne zatvorske kazne i još pet godina. Iako nikada nije dokazano, Charles je navodno bio upleten i u planiranje atentata na predsjednika SAD-a Johna F. Kennedyja.

- Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V Harrelsona’. Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku - ispričao je Woody.

Dodao je da je zahvalan majci jer je unatoč teškoj situaciji ostala dama.

- Mama baš nikad nije ružno govorila o njemu, iako je to itekako mogla. Znate, nije bio nimalo dobar suprug, a ni otac - prisjetio se Woody.

- Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako dijeliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvijek mi je bilo čudno koliko zapravo sličimo i koliko stvari radimo na isti način - ispričao je Woody, koji je uložio milijune dolara kako bi ocu omogućio ponovno suđenje.

Diplomirao je engleski jezik i kazališnu književnost

U tome nikada nije uspio pa je Charles Harrelson zadnje dane dočekao u zatvoru u Coloradu, gdje je 2007. preminuo od zastoja srca. Iako mu je otac bio problematičan, Woody ga nije mrzio.

- Iako nismo igrali bejzbol ili odlazili na pecanje kad sam bio dijete, uvijek sam ga idealizirao. Sjećam se da smo se vozili u autu, zapalio je džoint i ponudio mi ga. Ta me njegova gesta naljutila, što mi je sada ironično jer smatram da se marihuana treba legalizirati - rekao je nedavno Woody. Odgajan je u izrazito kršćanskom duhu, no danas kaže da više ne vjeruje ni u što osim u meditaciju. No upravo takav odgoj osigurao mu je stipendiju za prezbiterijanski fakultet u Indiani, gdje je 1983. stekao diplomu iz engleskog jezika i kazališne umjetnosti.

Još u srednjoj školi odlučio je da će postati glumac

- Svi me pitaju kako sam završio u glumi. U srednjoj školi su sportaši imali najbolje djevojke. S obzirom na to da mi nijedan sport nije jako dobro išao, odlučio sam biti glazbenik ili glumac. Osnovali smo bend, no ubrzo sam shvatio da nitko od nas neće biti rock-zvijezda pa je gluma bila jedini način da nastupam pred publikom - objasnio je Woody.

Ubrzo nakon studija odlučio je graditi glumačku karijeru u New Yorku. Prvu zapaženu ulogu dobio je kao 23-godišnjak u humorističnoj seriji “Kafić Uzdravlje” (1985.), u kojem je utjelovio simpatičnog i tupavog konobara Woodyja Boyda.

- Sjećam se audicije. Nisam znao točno u kojoj je sobi. Ušao sam pred producente i puhao nos. Svi su se nasmijali, a agent je rekao: ‘Ovo je Woody’. Budući da se i lik zvao Woody, bio sam u prednosti - ispričao je zvijezda serije “True Decetive”.

U to vrijeme prvi put se i ozbiljno zaljubio. Upoznao je kći poznatog redatelja i glumca Neila Simona, s kojim je 1988. surađivao na komediji “Biloxi Blues”. Mlad i preko ušiju zaljubljen, Woody je Nancy brže-bolje zaprosio i vjenčao se.

S Nancy Simon oženio se pijan u Meksiku

Mladi se par oženio 1986. u Meksiku u Tijuani, a već su se idućeg dana predomislili i planirali podnijeti papire za razvod braka. Kako je ured za sklapanje i razvod braka u Tijuani bio zatvoren, ostali su u braku sljedećih deset mjeseci. Odmah nakon prekida zaljubio se u svoju bivšu asistenticu Lauru Louie. Nije to bila ljubav na prvi pogled, no jednostavna Laura osvojila ga je svojom predanošću i neizmjernom ljubavi. S ljubavnim zadovoljstvom rasla je i Woodyjeva popularnost, ali i priznanja struke. Tako je 1989. osvojio Emmy u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu u humorističnoj seriji. Tijekom snimanja “Kafića Uzdravlje” krenule su pristizati filmske ponude. Prvi filmski zadatak bila je sporedna uloga u komediji “Wildcats” (1986.), a 1991. pojavio se u romantičnoj komediji “Doc Hollywood” uz Michaela J. Foxa. Već iduće godine ostvario je izvrsnu ulogu uličnog košarkaša u komediji Rona Sheltona “Veliki hakleri” (1992.), u kojoj je igrao uz bok danas velikom prijatelju Wesleyju Snipesu. Njegova je filmska karijera tada doživjela procvat. Dvije godine poslije uz Juliette Lewis zaigrao je glavnu ulogu u filmskom hitu Olivera Stonea i Quentina Tarantina “Rođeni ubojice” (1994.), a 1996., zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu “Narod protiv Larryja Flynta” prvi put je nominiran za Oscar u kategoriji za najbolju mušku ulogu.

Uspjeh i slava tijekom devedesetih Harrelsonu su pomalo udarili u glavu pa se u to vrijeme ponašao poput prave razuzdane holivudske zvijezde.

Imao je dvije kuće, jednu je za Lauru i djecu, drugu za tulume

- Ponašao sam se kao idiot. Bio sam opčinjen slavom i što se mogu družiti s djevojkama koje me nekoliko godina prije ne bi ni pogledale. Nemilo sam tulumario. Srećom u to vrijeme nije bilo društvenih mreža pa su samo rijetki znali što radim - našalio se Woody nedavno. U to vrijeme kupio je dvije kuće. U jednoj je stanovao s Laurom, s kojom je 28. veljače 1993. dobio prvu kćer. U drugoj kući Woody je navodno redovito imao lude razuzdane tulume. Redoviti gosti njegovih partyja bile su holivudske starlete i striptizete. No ono što je gotovo sve šokiralo bila je nikad potvrđena veza između Woodyja i 15 godina starije kolegice Glenn Close. Par se upoznao 1991. kad su zajedno radili na predstavi “Brooklyn Laundry”. U to vrijeme Harrelson je i dalje bio u vezi s Laurom, a Glenn ja tada bila u fazi razvoda braka od Johna Starkea. Iako su se svima činili kao nespojiva kombinacija, navodno su bili ludi jedan za drugim. Slavna glumica jednom je prilikom otkrila da je njezina veza s Harrelsonom potrajala tek pet mjeseci, no ako je vjerovati holivudskim šuškanjima, Glenn je bila posve opsjednuta mlađahnim kolegom i njihova je veza trajala čak sedam godina. Osim ovisnosti o seksu, koju je Woody jednom i javno priznao, Close je navodno s kolegom dijelila i strast prema opijatima. No veza je na kraju pukla jer se navodno Woody nije mogao smiriti uz kolegicu. Na njegovoj listi tajnih ljubavnica našla su se i druga poznata imena poput Brooke Shields i Moon Unit Zappa, kćer poznatog američkog skladatelja i redatelja Franka Zappe. Također, dok je glumio na Broadwayu, upoznao je glumicu Penelope Ann Miller, s kojom je izlazio nekoliko mjeseci. Ipak, čitavo to vrijeme i dalje je bio u vezi s četiri godine mlađom Laurom, koja mu je sve opraštala i vjerno ga čekala. Dok je on tulumario, ona se brinula o njihovim djevojčicama. Nakon najstarije Denni par je u rujnu 1996. dočekao Zoe, a u lipnju 2006. u njihovu je obitelj stigla malena Makani.

- Mislim da nisam muškarac koji zaslužuje davati savjete. Napravio sam puno pogrešaka, tako da mislim da sam im bio sjajan primjer što da ne rade u životu. Nadam se da će biti pametnije od mene - rekao je nedavno. Laura je navodno znala za sve njegove avanture i nestašluke, no odlučila je da je vrijedan čekanja. Woody je nastavio uspješno graditi svoju glumačku karijeru. Tako je 2000. udružio snage s Antoniom Banderasom i Lucy Liu u filmu “Udri do kosti”. Unatoč pretrpanom radnom rasporedu i brojim angažmanima, Harrelson je u to vrijeme medijske stupce punio prelaskom na novi, veganski način prehrane te propagiranjem zaštite okoliša.

- Kad sam imao 24 godine, neprestano mi je curio nos, a lice mi je bilo prekriveno aknama. Izgledao sam dosita strašno. Jednom prilikom gospođa u busu me odmjerila i zaključila kako sam sigurno intolerantan na laktozu. Savjetovala mi je da nekoliko dana ne pijem mlijeko i da će mi se ten popraviti. Ja sam je poslušao i shvatio da je bila u pravu. Tada mi je postalo jasno da moramo voditi računa o tome što jedemo - otkrio je glumac koji je dugo vremena bio veliki gurman te se redovito “ubijao” u hamburgerima i odrescima. No, kako kaže, nakon takvog bi se obroka redovito osjećao slomljeno, kao da ga je netko pretukao. Tada je odlučio potpuno promijeniti način prehrane i početi konzumirati samo sirove namirnice. Veliki je i prijatelj životinja.

- Ako jedeš piletinu nalaziš se na jednoj razini, ako nosiš kapute od pravog krzna, nalaziš se na drugoj razini, ali ako koristiš kozmetičke proizvode koji su testirani na životinjama, jednostavno nemaš savjest - kaže glumac, koji danas tvrdi da se smirio i da je posve drugačiji nego na početku karijere. No nastavio je nizati poslovne uspjehe. Osim hvalevrijednog aktivizma, Harrelson nastavlja nizati filmske uspješnice na velikom platnu. Tako je 2009. godine utjelovio kapetana Anthonyja Stonea u drami “Glasnik” (The Messenger) te zaradio svoju drugu nominaciju za Oscar u kategoriji najboljeg sporednoga glumca.

Na svadbi im je pjevala Alanis Morissette

U prosincu 2008. godine Woody je konačno oženio voljenu Lauru, i to na Havajima, gdje danas i žive. Privatna romantična ceremonija bila je u njihovoj kući u Mauiju, a prisustvovali su samo uža obitelj i prijatelji, među kojima Owen Wilson, Willie Nelson, Sean Penn i Alanis Morissette, koja im je pjevala.

Nakon nekoliko manjih uloga Woody se vratio na velika platna u trileru “Čelična pravda” (2013.) te u znanstvenofantastičnoj drami Garyja Rossa “Igre gladi” (2012.) Iduće godine snimio je nastavak “Igre gladi: Plamen”, a za 2014. i 2015. godinu predviđena su još dva nastavka ovog filmskog hita.

Lani se, nakon višegodišnje stanke, Harrelson vratio na male ekrane. S kolegom Matthewom McConaugheyem snimio je kriminalističku seriju “True Detective”, koja je naišla na odličan odaziv publike i izvrsne kritike struke.

Osim u statusu cijenjenog holivudskog glumca, Woody trenutno uživa i u obiteljskom životu. Sa suprugom Laurom osnovao je zajednicu od 200 ljudi na Mauiju koji vode isključivo zdrav i prirodan način života. Uz supruginu pomoć osnovao je pokret Voice Yourself, u kojem pozivaju građane da prosvjeduju protiv onečišćenja zraka, zemlje i vode. Kako Laura ne voli svjetla reflektora te ih uvijek vješto izbjegava, prava je rijetkost zajedno ih vidjeti u javnosti.

No nedavno su Laura i Woody ostavili svoje kćeri i proveli nekoliko romantičnih dana u New Yorku. Fotografi su ih uhvatili kako šeću držeći se za ruke i zaljubljeno se gledaju. Iako su zajedno gotovo više od trideset godina, čini se da su i dalje presretni. No reći će mnogi, trebala je Laura izdržati sve to. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin