Obavijesti

Show

Komentari 3

'Otimačica' se izbotoksirala, a 'Esmeralda' navija za Hrvatsku

'Otimačica' se izbotoksirala, a 'Esmeralda' navija za Hrvatsku
13

Iako više nisu tako popularne kao što su bile u 'zlatno vrijeme' meksičkih sapunica, neke glumica i dalje aktivno glume, dok su se druge posvetile obitelji i unucima

VIDEO

I dok danas na malim ekranima dominiraju sapunice turske produkcije, devedesete godine  obilježile su brojne meksičke sapunice, a neke od glavnih protagonistica pamtimo i danas. Gotovo je nemoguće zaboraviti serije 'Marisol', 'Esmeraldu', 'Otimačicu' i teške životne priče glavnih likova koji u svijetu punom nepravdi traže svoju priliku za ljubav i sreću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:33

Evo gdje su nekadašnja najpopularnija lica malih ekrana danas. 

Meksička telenovela 'Marisol' uvjerljivo je bila jedna od najpopularnijih serija, a glavnu ulogu igrala je Erika Buenfil (55). Snimljena je u Meksiku 1996. godine. Priča prati djevojku Marisol koja mora živjeti s velikim ožiljkom, a povrh svega nesretno se zaljubljuje. 

Televisa

Erika je nakon popularne serije snimila još brojne sapunice poput 'Tres mujeres', 'Así son ellas', a posljednja joj je bila uloga Renate u seriji 'La gata' snimljenoj 2014. godine. Također, Erika se u međuvremenu upustila i u glazbene vode - snimila je tri albuma, a povremeno nastupa i u kazalištima. 

Meksička glumica danas je samohrana majka 13-godišnjeg Nicolasa de Jesusa kojeg je dobila nakon kratke romanse sa sinom bivšeg meksičkog predsjednika, Ernestom Zedillom Jr. Erika je prošle godine gostovala u emisiji 'Intrusos' gdje je progovorila koliko joj teško pada uloga samohrane majke. 

- Teško je biti samohrana majka. Moja mama je preminula prije 11 godina, tako da nisam imala ni njezinu pomoć oko sina - rekla je glumica i zaplakala u studiju. Dodala je kako ipak ne bi ništa mijenjala jer sada ima prekrasnog sina koji je njezin veliki zaštitnik. 

- Moj Nicolas je sin za poželjeti. Žao mi je što nije upoznao oca i imao ga kraj sebe kao većina njegovih vršnjaka - rekla je Buenfil. 

Veliki broj gledatelja imala je telenovela 'Esmeralda' s Leticiom Calderon (50) u glavnoj ulozi. Leticia je glumačkoj karijeri snimila je preko 30 sapunica, a posljednjih nekoliko godina uzela je predah kako bi se posvetila svojim sinovima -  Lucianu (15) i Carlosu (14). Također, meksička glumica otkrila je kako sa sinovima obožava putovati. 

- Majčinstvo me u potpunosti promijenilo i dalo mi je jedan neopisivi osjećaj mom životu. U mojoj je karijeri bilo trenutaka koji i nisu bili toliko uspješni, a kad su sinovi došli na svijet naučili su me da svaki trenutak moram cijeniti. Bila sam blagoslovljena gledati ih kako rade prve korake, uče govoriti, gledaju u mene. Imam prijateljski odnos s njima. Volimo puno putovati, pogotovo u Europu. Odvela sam ih u Rim, a posjetili smo i Španjolsku, Francusku i Englesku - otkrila je meksička glumica te naglasila kako je sa sinovima posebno pratila Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji prošle godine i navijala za Hrvatsku. 

- Zajedno sa sinovima slavila sam svaku hrvatsku pobjedu. Moram sada priznati javno da imate vrlo zgodne nogometaše koji su uz to i jako dobri igrači. Svima šaljem poljupce. Moja dva sina obožavaju Luku Modrića i Ivana Rakitića. Vaša predsjednica mi je bila jako simpatična na ceremoniji dodjele medalja. Ne znam što Hrvati misle o njoj kao predsjednici, meni je jako lijepa - rekla je Leticia za Slobodnu Dalmaciju

Jedna od prvih serija na našim prostorima bila je 'Divlja ruža' ili 'Rosa Salvaje', a zbog glavne junakinje Rose Garcie bili smo prikovani uz televizijske ekrane, a tumačila ju je Veronica Castro (66). 

Kao i mnoge njene kolegice, niti ona nije odoljela estetskim korekcijama kako bi produljila mladenački izgled. Ipak, čini se da je Veronica ipak malo pretjerala. Veronica Castro u 'Divljoj ruži' ostvarila je najznačajniju ulogu u karijeri, a u sapunicama je glumila do 2010. godine.

Popularnu 'otimačicu' je utjelovila glumica Gabriela Spanic (45).

- Snimali smo punih deset mjeseci, i to po 17-18 sati dnevno. Bilo je teško glumiti blizanke zato što u to vrijeme televizijska produkcija nije bila toliko napredna. Mnogi misle kako je moja stvarna sestra blizanka Daniela, s kojom sam jako bliska, snimala neke scene, ali sve sam sama odradila. Moram priznati da nismo očekivali toliki uspjeh i zaista sam blagoslovljena što je vole ljudi diljem svijeta - rekla je Spanic za Slobodnu Dalmaciju. Meksička telenovela snimala se prije više od 20 godina, a Gabriela je u tom trenutku imala 24 godine. 

Posljednje četiri godine se nije pojavljivala na televiziji, a poput Veronice Castro, njeni fanovi je kritiziraju zbog pretjerivanja s plastičnim operacijama. Gabrieli je, kako kaže, velik san režirati filmove i pisati scenarije, pa planira povratak u televizijski biznis, ali ovaj put 'iza malih ekrana'.

Urugvajsko-meksičku glumicu Barbaru Mori (41) gledatelji su upoznali tijekom emitiranja sapunice 'Rubi'. Od tada je prošlo petnaest godina, Mori se u međuvremenu posvetila isključivo filmskoj karijeri, a posljednje tri godine ima još jednu bitnu ulogu - postala je baka. 

Inače, glumica je prije nekoliko godina pobijedila rak dojke i sudjelovala u dokumentarcu koji je o toj bolesti snimila indijska redateljica Namrata Singh Gujral. Cilj je bio prikupiti novac da se pomogne oboljelima. 

- Jako je teško izgovoriti: 'Da, imala sam rak'. Bog me je iz nekog razloga stavio na test i ja sam ga uspješno položila. Izborila sam se s bolešću, pobijedila sam rak i idem dalje – rekla je Mori. 

 

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'
VIDEO Publika vikala i zviždala tijekom probe Izraela:  Šuška se i da večeras neće nastupiti uživo
PREDSTAVLJA IH EDEN GOLAN

VIDEO Publika vikala i zviždala tijekom probe Izraela: Šuška se i da večeras neće nastupiti uživo

Publika je tijekom generalne probe uzvikivala 'free Palestine', a jedan je gledatelj podignuo palestinsku zastavu.