Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otišao je u rat protiv ISIS-a pa se već 2 godine nije vratio kući

None Foto: IMDB 4

Kad sam prvi put odlazio iz Amerike, znao sam da postoji rizik da se neću moći vratiti, ali nešto me jako tjeralo da idem, rekao je Michael koji je pokušao ući u SAD preko Meksika gdje su ga zadržali

Glumac Michael Enright (55), poznat po ulozi u filmu 'Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja', otišao je u Siriju 2015. i pridružio se borbi protiv Islamske države. Međutim, već dvije godine ne može se vratiti u SAD gdje je živio, niti u Veliku Britaniju gdje je rođen, prenosi Daily Mail

Kurdskoj miliciji se pridružio prije četiri godine kako bi pomogao poraziti Islamsku državu, ali je pri povratku kući 'zapeo' u Srednjoj Americi. Od tamo je pokrenuo online kampanju 'Bring Michael Home' i moli za pomoć. 

Otkako je napustio Siriju prije dvije godine, pokušava se vratiti u Ameriku u svoj dom. Htio je pokušati otići u Veliku Britaniju, ali postoji mogućnost da ga osumnjiče za terorizam jer se borio u inozemnom ratu. 

- Kad sam prvi put odlazio iz Amerike, znao sam da postoji rizik da se neću moći vratiti, ali nešto me jako tjeralo da idem. U SAD sam došao sa 19 godina. Nisam imao radnog iskustva niti obitelj, ali to mi je postao dom. Jako volim Ameriku, želim tu biti - rekao je Michael koji je pokušao ući u SAD preko Meksika gdje su ga zadržali. 

Foto: IMDB

Šest tjedana su ga držali jer je prekoračio dozvoljeno vrijeme s američkom vizom, a potom su ga prebacili u Veliku Britaniju na ispitivanje. 

Jedan službenik američkog Ministarstva domovinske sigurnosti rekao mu je da ću dozvoliti ulazak u SAD ako im pomogne uhvatiti 'zločeste dečke'. Potom se vratio u nazad u Siriju kako bi prikupio razne informacije za američke obavještajce. Čak je pomogao u ispitivanju ISIS-ovih zatvorenika i odao njihova imena. U studenom 2017. napustio je Siriju i od tad se bori za ulazak u SAD unatoč tomu što im je prikupio razne podatke. 

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

GROZNI SU I ZLI: Ova tri horoskopska znaka nije briga za druge i nitko ih ne želi u svojoj blizini

Komentari (4)
  • Borio se protiva ISIL-a pa mu ameri ne dopuštaju povratak u državu. Prije bi mu dozvolili povratak da se borio na strani ISIL-a. Pogledao sam njegov fb profil i mogu reći da je vrlo zanimljiv.

    20. 3. 2019,   00:48
  • to kad ti je dosadno u zivotu pa ne znas sto ces sa sobom i ides u ovakve ratove

    19. 3. 2019,   23:47
  • Tu di end of DA eRth

    20. 3. 2019,   00:40